Gyurcsányék állták útját a jobbikos alpolgármester-jelöltnek

Visszaélésről beszél nyilatkozatában a Péterffy Attilát a polgármesteri székbe juttató Mindenki Pécsért Egyesület az újabb pécsi alpolgármester kapcsán a Facebook-oldalukon – olvasható a Baranya megyei hírportál cikkében.

Forrás: MW2020. 12. 11. 19:04
null
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A polgármesterek a veszélyhelyzet időtartama alatt a képviselő-testületek jóváhagyása nélkül, egyszemélyben is hozhatnak döntéseket.

Ezt a lehetőséget ragadta meg Péterffy Attila, Pécs polgármestere akkor (is), amikor újabb alpolgármestert nevezett ki a szocialista Nyőgéri Lajos személyében.

A döntést a Fidesz megdöbbenéssel fogadta, közleményben támadták, más politikai körökben pedig meglepetést keltett, különösen azt követően, hogy a rágalmazás miatt korábban már elítélt Nyőgéri tavaly kénytelen volt lemondani a gazdasági bizottság elnöki posztjáról, miután kiderült, hogy három vállalkozását a cégbíróság kényszertörléssel megszüntette, és öt évre a cégvezetéstől is eltiltották.

A polgármester mindenesetre közleményében azt állította, a döntése előtt több körben egyeztetett a városvezető frakciókkal – ez azonban, a reakciókat látva, legalábbis kérdéses. Információink szerint a DK-ban egyáltalán nem fogadták kitörő lelkesedéssel Nyőgéri kinevezést, mert ezáltal gyengültek a pozícióik, már csak azért is, mert az új alpolgármester megkapta a DK-s Bognár Szilvia feladatkörének jó részét is.

Pénteken viszont egyértelműen kiderült, komoly belharc dúl a városházán, nem pusztán a DK és az MSZP között, hanem a Péterffyt is indító, Mellár Tamás által gründolt Mindenki Pécsért Egyesület és a polgármester között is.

Az egyesület elnöksége nyilatkozatot adott ki, amelyben élesen elítélik az újabb alpolgármester kinevezését – olvasható a Baranya megyei hírportál cikkében.

A teljes cikk ide kattintva érhető el.

Az esettel összefüggésben érdemes megjegyezni, hogy a Magyar Nemzetnek korábban nyilatkozó Deák Dániel politológus, a XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint a Jobbik mára teljesen kiszolgáltatottá vált Gyurcsány Ferencnek. Az elemző ezt azzal kapcsolatban fejtette ki, hogy a napokban már a Jobbiknak is a DK elnöke jelölte ki a jövőre vonatkozó feladatokat az ellenzéki szivárványkoalícióban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.