Hajnalban teljesen lezárták a Lánchidat + képek

Lezárták a Lánchidat és környezetét a gyalogos és a közúti forgalom elől, várhatóan másfél évre.

Forrás: MTI2021. 06. 16. 8:55
null
Budapest Budapest, 2021. június 16. A lezárt Lánchíd 2021. június 16-án. Hajnali 4 órakor teljesen lezárták a Lánchidat és környezetét a gyalogos és a közúti forgalom elõl a felújítás idejére, várhatóan másfél évre. A lezárás idején a közösségi közlekedés jármûvei sem hajthatnak át a hídon. MTI/Mónus Márton Fotó: MTI/Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hajnali 4 órakor teljesen lezárták a Lánchidat és környezetét a gyalogos és a közúti forgalom elől a felújítás idejére, várhatóan másfél évre. A lezárás idején a közösségi közlekedés járművei sem hajthatnak át a hídon.

A Lánchíd rekonstrukciója során újjáépítik a közúti pályalemezt és a járdákat, javítják az acélszerkezeteket, felújítják a műemléki korlátokat, átépítik a hídfők lépcsőit, új közvilágítást és változtatható színképű díszvilágítást szerelnek fel, kiváltják a hídon lévő közműveket. Emellett restaurálják a kőoroszlánokat és visszaépítik a hiányzó műemléki elemeket.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábbi tájékoztatása szerint a közúti forgalomnak várhatóan 2022 decemberében adják vissza a hídpályát, a járdák azonban a munkák 2023-as befejezéséig lezárva maradnak. A kivitelezési munkákat előreláthatóan 2023 augusztusában fejezik be.

Ahogy azt megírtuk, a gyalogosforgalom elől már több mint két hónapja lezárták a Lánchidat, az érdemi munka azonban idáig nem kezdődött el a területen.

Noha a főpolgármester pontosan tudja, hogy mi vár a járványügyi helyzetből épp kikecmergő, fellélegezni vágyó városra, mégis úgy döntött, egyidejűleg zajlik majd három nagy felújítási projekt nyáron a fővárosban. Egyszerre kezdik el ugyanis a Lánchíd, a Blaha Lujza tér és a rakpart felújítását is, miközben a Hegyalja úton buszsávot alakítanak ki. A témában Tarlós István is megszólalt, aki szerint a mostani nagyprojektek által előidézett káosz kapcsán kicsit hamisan érvel a főpolgármester. A volt főpolgármester szerint a hiba valójában a beruházások egyidejű indításából, hibás szervezéséből ered.

Az elmúlt héten pedig általános megrökönyödésre aszfaltot terítettek a Clark Ádám téri körforgalom közepén lévő, a budapestiek és a turisták által jól ismert, városképi jelentőségű virágágyásra. Karácsony Gergely a Facebookon a lépést azzal magyarázta, hogy a területet – a Lánchíd felújítása miatt – átmenetileg bevonják a forgalomba, hogy „enyhítsük az autósok kellemetlenségeit”.

Az autósoknak valóban rengeteg kellemetlenséggel kell számolniuk az utóbbi időben, ugyanis a pesti rakpart egy részén is megszüntette a gépjárműforgalmat Karácsony Gergely, megkezdődik a Blaha Lujza tér átépítése, csökkenteni akarják a Rákóczi út sávjait, maradnak a Nagykörút kihasználatlan kerékpársávjai, egymásba érnek a dugók Budapesten. A közlekedők dühösek, a város vezetését tartják felelősnek a lelassult forgalom, a kipufogógázzal teli utcák miatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.