Halálkamion-per: lecserélik a tolmácsot

Elnapolta a tárgyalást és új fordító kirendelését kérte a Szegedi Ítélőtábla a parndorfi halálkamionügyként elhíresült büntetőperben. A másodfokú tárgyalás első napján ugyanis a bolgár vádlottak arra panaszkodtak, nem értik mit mond a tolmács, ezért csupán az elsőfokú ítéletet és a fellebbezéseket ismertették. A tárgyalást holnap a – korábban szökésben lévő, Franciaországban elfogott – bolgár nemzetiségű tizennegyedrendű vádlott kihallgatásával folytatják.

2019. 06. 06. 13:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék négy vádlottat különös kegyetlenséggel, több ember, részben 14. életévét be nem töltött személy sérelmére bűnsegédként elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondott ki bűnösnek, s ezért őket bűnszervezet tagjaként 25 év fegyházbüntetéssel sújtotta. Míg tíz vádlottat társtettesként elkövetett embercsempészés bűntettéért marasztalt el a bíróság, őket három és tizenkét év közötti szabadságvesztésre ítélve.

Mint ismert, 2015. augusztus 25-én az embercsempészek egy Lajosmizsén vásárolt hűtőkamionba zsúfolva 71 külföldi állampolgárral indultak útnak, hogy illegálisan Németországba szállítsák őket. A szellőzés nélküli, túlterhelt autó utasai – közöttük nyolc nő és négy gyerek – menet közben, még magyar területen megfulladtak. Bár a sofőr hallotta, hogy segítségért kiáltanak az emberek a hűtőkocsiban, a főnök utasítására, nem álltak meg. Miután észlelték a tragédiát, Pandorf közelében hátrahagyták a halottakkal teli kamiont és elmenekültek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.