Hallgat Karácsony a szűrővizsgálatokról

Több lap megkeresésére sem közöltek lényegi információkat, pedig már több mint egy hete ígérik.

2020. 04. 07. 18:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra sem tájékoztatta a budapestieket a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat arról, hogy hogyan, milyen feltételek mellett és milyen cégek megbízásával végzi a vizsgálatokat a koronavírus kiszűrésére az egészségügyi és szociális dolgozóknál a budapesti intézményekben. Bár a párbeszédes főpolgármester már március 29-én arról írt a Facebook-oldalán, hogy megállapodtak egy magánlaborral a szűrővizsgálatok feltételeinek megteremtéséről, több lap megkeresésére sem közöltek lényegi információkat. Az Origónak több mint egy hete ígérte meg a baloldali vezetésű fővárosi önkormányzat, hogy néhány napon belül ismertetik a részleteket, a Magyar Nemzetnek pedig múlt csütörtökön válaszolták azt, hogy a hét elején tájékoztatják a nyilvánosságot arról, hogy hogy hogyan, milyen formában és melyik laborral csináltatnak szűrővizsgálatokat és honnan szereznek be védőfelszereléseket. A tegnap a témában elküldött megkeresésünk pedig e cikk közléséig megválaszolatlan maradt.

Érdemes megjegyezni, hogy Karácsony – szokásához híven – az említett bejegyzésében a felelősség elhárítására is igyekezett kibúvót biztosítani magának, az „Ehhez három dolog biztosan kell: eszköz, laboratóriumi kapacitás és persze pénz” mondatával. A Soros Györgytől nemrégiben kapott egymillió dollár (több mint 300 millió forint) – amit egyébként is a vírushelyzet miatt juttatott a spekuláns a fővárosnak – fedezhetné a szűrések költségeinek egy jó részét, ám lapunk kérdésére nem közölték, hogy konkrétan mire fordítják az összeget. Mint korábban megírtuk, a járvány miatt kialakult helyzetben komoly lehetőséget látnak egyes baloldalhoz köthető, az egészségügy területén üzletelő lobbicsoportok. A Magyar Nemzet úgy tudja, a főpolgármester által meghirdetett koronavírustesztek iránt is komoly érdeklődés van.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.