Harangozó Tamás: Hadházy jöjjön vissza Szekszárdra!

Hadházyt csak a parlamenti mandátum érdekli, ezért akar Zuglóban indulni – véli Harangozó Tamás, aki felszólította a most éppen a Momentum támogatását élvező független országgyűlési képviselőt, hogy jöjjön vissza Szekszárdra, és mérkőzzön meg vele az ellenzéki előválasztáson.

Magyar Nemzet
2021. 04. 07. 10:00
null
„Ha szükséges, a föld alól is pénzt kell keríteni, úgy nem lehet csatába menni, hogy hiányzik a regiment” Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Amikor értesültem róla, hogy Hadházy Ákos idejön Zuglóba képviselőjelöltösködni, kifejezetten megdöbbentem – nyilatkozta a minap a Zugló TV-ben Harangozó Tamás. A Magyar Szocialista Párt frakcióvezető-helyettesét a Momentum-elnök, Fekete-Győr András azon érvelése döbbentette meg különösen, amely szerint

azért indítják Hadházyt a biztos befutónak tartott választókerületben, mert meg akarják teremteni a Fidesz elleni ellenzéki többséget.

– Nem tudom, hogy feltűnt-e nekik, de Zuglóban ez már régen megteremtődött – üzente a szocialista országgyűlési képviselő, emlékeztetve, hogy az akkor még LMP-társelnök Hadházy 2018-ban „tizenvalahány százalékkal elbukta a választást Szekszárdon”, míg Tóth Csaba fölényes győzelmet aratott a XIV. kerületben. Harangozó Tamás kifejtette, úgy tűnik, hogy Hadházyt csak a parlamenti mandátum érdekli, ezért akar Zuglóban indulni.

– Ha mégsem így van, akkor azt tudom neki javasolni, hogy keressen magának egy másik körzetet, ahol a saját ismertségével, népszerűségével tud győzni

– javasolta az MSZP Tolna megyei elnöke, majd felszólította Hadházyt, hogy jöjjön vissza Szekszárdra, és mérkőzzön meg vele az ellenzéki előválasztáson.

A Momentum és Hadházy a könnyebbik utat választaná
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Amint arról lapunk is beszámolt, nagy port kavart a baloldalon, hogy februárban a Momentum bejelentette: Hadházy Ákost indítja Zuglóban a 2022-es országgyűlési képviselő-választást megelőző előválasztáson. Akkor Harangozó Tamás a hírre reagálva az ATV-ben érthetetlennek nevezte, hogy Hadházyt Zuglóban indítják, ahol a szocialista párt jól szervezett háttérrel nyerte meg a körzetet. Az LMP egykori társelnöke azzal szúrt vissza, hogy – szintén az ATV-ben – bírálta az MSZP-s Tóth Csabát, aki egyébként több ciklus óta a XIV. kerület parlamenti képviselője. Hadházy egyebek mellett nem megfelelő jelöltnek nevezte Tóthot, aki szerinte túlzottan csendben van azokban az ügyekben, amelyeket a baloldali sajtó tárt fel a kormánypártok kontójára. – A zuglóiak jobban tudják, hogy miről van szó – jegyezte meg sokatmondóan. A szocialisták helyi erős embereként és oligarchaként is emlegetett Tóth Csaba Fiala János Keljfeljancsi című műsorában meglehetően hevesen reagált a momentumos jelölt kijelentéseire. Szerinte

„Hadházy úgy váltogatja a pártokat, mint más az alsógatyáját”, ráadásul úgy vélte, hogy a független képviselő személyében olyan ember kiabál rá „kígyót-békát, akinek az ország a Fidesz kétharmados többségét köszönheti”.

Hozzátette: azért tarthatja könnyebben megszerezhetőnek a Momentum Zuglót, mert ott mindig is ellenzéki vezetés volt. „Választhatták volna Felcsútot vagy bármelyik másik fideszes körzetet, de ők a könnyebb utat akarják” – mondta akkor Tóth Csaba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.