Három per jobbikos rágalmak miatt

Mirkóczki Orojánt annak ellenére választási visszaéléssel és a szavazók listázásával vádolta meg, hogy 2014-ben nem ő volt a kampányfőnök a Fideszben.

2020. 03. 06. 12:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mirkóczki Ádám polgármestert a kijelentései miatt bepereltem, ezt a teljes Fidesz-frakció is megtette, Dudás Róbert, a Jobbik országgyűlési képviselője ellen is polgári peres keresetet indítottam – mondta el a Magyar Nemzetnek Oroján Sándor (képünkön). A nagyobbik kormánypárt egri közgyűlési frakciójának vezetője hozzátette: az újabb igaztalan vádak esetén is a bírósághoz fognak fordulni. Arról is szólt, hogy a baloldali internetes híroldalakon Nyitrai Zsolttal kapcsolatban megfogalmazott értesülések alaptalanok. Eger jobbikos polgármestere a legutóbbi közgyűlésen támadta le a teljes Fidesz-frakciót, és vádolta meg választási csalással, majd ezt követően cikkek jelentek meg, amelyekben Nyitrai Zsolt fideszes országgyűlési képviselő érintettségét hangsúlyozták, a miniszterelnöki megbízottat gyalázták.

Mirkóczki Orojánt annak ellenére választási visszaéléssel és a szavazók listázásával vádolta meg, hogy 2014-ben nem ő volt a kampányfőnök a Fideszben. Nem sokkal később a sokak szerint Mirkóczki szócsöveként működő, de az LMP-s Ungár Péterhez köthető Egri Ügyek közben arról írt, hogy „simán behazudta a Belügyminisztérium, hogy nem volt feljelentés az egriek fideszes listázása miatt”. Szerdán pedig már azt írta a volt komlói szocialista polgármester fia, ifjabb Páva Zoltán által kiadott Ezalényeg.hu az Egri Ügyekre hivatkozva, hogy „Nyitra »Fidesz-csicska« Zsoltnak és barátainak hamarosan a rendőrségen lesz lehetősége megmagyarázni, hogy miért listázták a város lakóit”, miközben ismeretlen személy ellen folyik eljárás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.