Hat kerületben nem jogerős a választás eredménye

Az utolsó pillanatban megtámadták a szavazás eredményét Budapesten az I., a IV., a VIII., a IX., a X. és a XXI. kerületben, így csúszik a választáson győztes polgármesterek beiktatása.

Magyar Nemzet
2019. 10. 19. 9:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utolsó pillanatban megtámadták a szavazás eredményét Budapesten az I., a IV., a VIII., a IX., a X. és a XXI. kerületben, így csúszik a választáson győztes polgármesterek beiktatása. A IX. kerületben Fléger Tamás, a Munkáspárt jelöltje nyújtott be fellebbezést a Fővárosi Választási Bizottság polgármester-választás eredményének megállapításáról szóló határozata ellen. – Nyertek három napot. Ez két dolgot jelenthet. Vagy ennyire pitiáner, kisstílű a banda, vagy kell még idő, hogy eltüntessenek mindent, amiért börtönbe mehetnek. Rettegnek. Van miért – írta Baranyi Krisztina (Momentum–MSZP–Párbeszéd–LMP) a Face­book-oldalán. Az I. kerületben győzelmet arató V. Naszály Márta (Momentum–DK–MSZP–Párbeszéd–LMP) nem foglalhatja el a posztját.

Pikó András, Józsefváros vasárnap megválasztott első embere a történteket egyszerű időhúzásnak nevezte, amelynek szerinte az a célja, hogy minél később kezdhessenek a munkához, és hogy a Fővárosi Közgyűlés megalakulását megakadályozzák. – A szükséges többséghez mi hárman, V. Naszály Márta és Baranyi Krisztina, valamint én, biztosan hiányozni fogunk – tette hozzá.

A momentumos közös ellenzéki jelölt, Déri Tibor sem vehette át hivatalát a IV. kerületben, mert a Fidesz megtámadta az eredményt. Déri a HVG-nek úgy nyilatkozott, két egyéni választókerületet, a 6-ost és a 9-est érte a támadás, ahol szoros versenyben nyertek az ellenzékiek, de ez történt a polgármester-választás eredményeivel is, ahol meglehetősen egyértelmű eredmény született.

Kőbányán is megtámadták az önkormányzati választások ­eredményeit, ezért három egyéni választókerület szavazatait fogják újraszámolni. A kerület polgármestere a fideszes Kovács Róbert Antal, a testület a jelenlegi eredmények szerint 9-8 arányban ellenzéki többségű. Az ellenzék azonban három körzetben is nagyon kicsi fölénnyel győzött.

Csepelen a DK a többi ellenzéki párttal közösen támadta meg a választás végeredményét. Erre Németh Szilárd (Fidesz) közleményben úgy fogalmazott: Bangóné Borbély Ildikó (az MSZP csepeli elnöke), a hivatásos patkányozó nem bírja elviselni a csepeli választók döntését, Borbély Lénárd és a Fidesz győzelmét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.