Hát nem szégyelli magát az a hentes?!

Az ilyen üzletet bojkottálni kell.

Pósa Árpád
2020. 03. 20. 15:50
null
A baromfihús származási helyét is jól láthatóan fel kell tüntetni Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napok óta pörög az interneten az a hamis hír, miszerint a csirkehús ára ugrásszerűen nőtt, a mellfilé például 2800 forint. A balliberális média ügyesen gondoskodik is arról, hogy minden nap, újra és újra végig söpörjön az információ, ami a jelenlegi helyzetben sokakat tesz még feszültebbé.

Azt persze csak nagyon óvatosan, elrejtve, apró betűkkel írják le, hogy mindössze egyetlen hentesről van szó (állítólag) Budapesten, a Lehel téri piaccsarnokban.

Egyébként mindenhol tisztességes, a megszokott áron lehet a csirkemellhez (is) hozzájutni.

Mivel egyedi az eset, két lehetőségre tudok gondolni.

Vagy kakasszóra gondolt egy nagyot mester uram és óriási rózsaszín profitfelhő homályosította el nem csak a tekintetét, hanem az agyát is.

Vagy valakinek szüksége volt egy hivatkozási alapra, egy példára, mert másként nem hergelhetné az egyébként is számtalan gonddal küzdő embereket.

Nehéz eldönteni, hogy melyik lehetőség fedi a valóságot.

Egy viszont biztos: ez a hentes szégyellheti magát. Mind a két esetben. De mivel megtette, amit tett, vélhetően nincs egy cseppnyi szégyenérzete sem miatta.

Nem marad más hátra, mint hogy tettének súlyával mi, vásárlók szembesítsük. Szabad piaci árazás ide, vagy oda, ezt a hentest bojkottálni kell.

És nem elsősorban a csirkemell ára miatt...

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.