Hatan haltak meg a hétvégén szén-monoxid-mérgezésben és lakástűzben

A tüzelőberendezések ellenőrzésére figyelmeztet hétfőn az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF), azt követően, hogy országszerte hatan haltak meg a hosszú hétvégén szén-monoxid-mérgezésben és lakástűzben.

Forrás: MTI2020. 10. 26. 20:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mukics Dániel, az OKF szóvivője hétfőn az MTI-vel közölte: péntek este a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Napkoron egy családi házból négy ember került kórházba szén-monoxid-mérgezés miatt.

Szintén péntek este Nyíregyházán egy családi házban keletkezett tűz, feltételezhetően a kályhából kipattanó parázs miatt. Az esethez riasztott tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak.

Vasárnap kora reggel a Baranya megyei Dencsházán egy családi ház melléképülete gyulladt ki. A tűzoltók az égő épületből egy embert kivittek, azonban már nem lehetett rajta segíteni.

Vasárnap délben Dunakeszin egy ikerház egyik lakása és melléképülete gyulladt ki. A tűzoltók az épület bejáratánál egy embert találtak, aki belehalt sérüléseibe.

Szintén vasárnap Zalaszentmihályon három ember halt meg egy horgászkunyhóban. A kis épületben kályhával fűtöttek, ezért nem kizárt, hogy szén-monoxid-mérgezés okozta halálukat – sorolta.

Hozzátette, hogy a katasztrófavédelem mindegyik haláleset kapcsán vizsgálatot indított.

Emlékeztetett: idén 659 alkalommal riasztották a tűzoltókat szén-monoxid-szivárgás miatt; 251 ember szenvedett valamilyen mértékű mérgezést, heten pedig meghaltak. Eddig 5371 lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat, azokban 438-an sérültek meg és 74 ember halt meg. A legtöbben nem a lángok okozta hő miatt, hanem füstmérgezésben hunytak el.

A katasztrófavédelem figyelmeztetett: évente egyszer mindenki ellenőriztesse szakemberrel fűtőeszközét!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.