Határrendészek állították meg a megvadult bikát

Kórházba kellett vinni azt a hercegszántói gazdát, akit saját bikája öklelt fel,

Forrás: police.hu2020. 08. 04. 9:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Saját bikája öklelt fel egy férfit hétfőn este Hercegszántónál, a sérültet kórházba vitték. A magyar–szerb határt védő rendőrök és honvédek mentették ki a súlyos sérüléseket szenvedett férfit, és segítettek a megvadult állat befogásában is.

A Készenléti Rendőrség határvadászai Hercegszántó külterületén járőröztek a műszaki határzár mentén, amikor július 3-án 19 óra körül segélykiáltásokat hallottak. A Bács-Kiskun megyei településhez közeli öntözőcsatornájának partjáról a Natália-híd közeléből hallották a hangokat, először azt hitték, illegális bevándorló esett a vízbe, majd amikor észlelték, hogy a kétségbeesett ember magyarul beszél, akkor azt feltételezték, hogy egy helyi polgárt bántalmazhattak a határsértők. A környéken szolgálatot teljesítő rendőrök és katonák azonnal a hangok irányába indultak.

A határrendészek a híd közelében azt látták, hogy egy megvadult bika köröz a part mentén, az iszapos vízben pedig egy férfi kiabál. A határvadászok a vízben levő, pánikba esett férfi segítségére siettek, sikerült partra emelniük, ekkor látták meg, hogy a gazda testén több olyan sérülés is van, amit a megvadult állat okozhatott. A sérült férfi elmondta, közeli tanyáján legeltette két tehenét és bikáját, amikor a bika megtámadta, megkergette, többször is felöklelte, majd a csatorna közelében körülbelül harminc méteren keresztül a földön görgette. Az állat a férfit a csatornába lökte, az úszni nem tudó gazda egy vasdarabban kapaszkodott meg, hogy el ne süllyedjen. A sérülthöz mentőt hívtak, majd a határvadászok befogták a bikát is. Katonai terepjárókkal állták el a megvadult bika útját, ami nagyon megharagudhatott gazdájára, mert még akkor is neki akart támadni, amikor a rendőrök a partra húzták a férfit a nádasból. Végül egy másik tanya állattenyésztésben jártas tulajdonosának segítségével tudták megbéklyózni és istállóba vezetni a megvadult bikát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.