Hatástalanították a Ferencvárosban talált világháborús bombát

A IX. kerületben, a Timót utca 5. szám alatti ipari területen, egy telephelyen előkerült 120 kilogrammos, amerikai gyártmányú robbanótestben két gyújtószerkezet volt.

Forrás: MTI2020. 02. 07. 16:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatástalanították a Ferencvárosban talált második világháborús bombát – közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje péntek délután az MTI-vel.

Gajdos Milán elmondta: a IX. kerületben, a Timót utca 5. szám alatti ipari területen, egy telephelyen előkerült 120 kilogrammos, amerikai gyártmányú robbanótestben két gyújtószerkezet volt. A hatástalanított robbanótestet a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják későbbi megsemmisítésre.

Az azonosítás idejére 200 méter sugarú körben zárták le a környéket, amelyet mintegy 800 embernek kellett elhagynia.

A korlátozásokat mostanra feloldották.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.