Hatszázmillió forintos csalás miatt áll bíróság elé két férfi

Forrás: MTI2020. 01. 08. 18:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkezdődött a Pesti Központi Kerületi Bíróságon annak a két férfinak a tárgyalása, akiket azzal vádolnak, hogy csalással jutottak hozzá egy több száz milliós hagyaték egy részéhez – közölte a Fővárosi Törvényszék szerdán az MTI-vel .

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség vádirata szerint a sértettek – mint családi jó barátjukat és idegen nyelveket beszélő ismerősüket – megkérték a másodrendű vádlottat, hogy segítsen nekik elhunyt rokonuk külföldi hagyatékának felkutatásában és megszerzésében.

A másodrendű vádlott a segítséget látszólag szívességből nyújtotta, de a célja valójában az volt, hogy az örökség egy részét jogtalanul eltulajdonítsa, ebben előre meg is állapodott ügyvédként dolgozó ismerősével, akit a sértetteknek ajánlott a hagyatéki eljárás lefolytatását segítő ügyvédként.

A vádlottak rábeszélték az örökösöket arra, hogy a hagyatékot a bankok közvetlenül az ügyvéd letéti számlájára utalják, és ennek az összegnek egy részét eltulajdonították, a sértetteknek több mint 600 millió forint kárt okozva.

Az ügyészség az ügyvédként dolgozó elsőrendű vádlottat társtettesként, folytatólagosan elkövetett különösen nagy kárt okozó csalással és ügyvédi visszaéléssel, a másodrendű vádlottat pedig társtettesként, folytatólagosan elkövetett jelentős kárt okozó csalással vádolja.

A bíróság szerdán előkészítő ülést tartott az ügyben, ahol a vádlottak tagadták a bűncselekmény elkövetését, vallomást nem tettek. Mivel a vádlottak nem mondtak le a tárgyaláshoz való jogukról, a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet, amelynek időpontját egy hónapon belül kitűzi és dönt a védők és az ügyészség bizonyítási indítványairól is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.