Háttérkép: Az antiszemitizmus ma elsősorban Izrael-ellenesség

Érdekes és meglepő változásokon ment át az antiszemitizmus az elmúlt két-három évben, az európai baloldallal való kapcsolata pedig figyelemre méltó. Ezt a témát vitatta meg Bayer Zsolt a Hír TV Háttérkép című műsorában vendégeivel, Boros Imre és Bogár László közgazdászokkal, akik vékony jégre tértek.

Forrás: Hír TV2019. 06. 28. 15:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzeti beállítottságú pártokra és a jobboldalra szokták ráhúzni az antiszemitizmus témáját, ezzel ellentétben jelenleg a baloldalon tapasztalható ugyanez – jelentette ki vitaindító megjegyzésként Boros Imre. Ezzel kapcsolatban Bayer Zsolt felhívta a figyelmet arra, hogy az új antiszemitizmus neve Izrael-ellenesség.

Bogár László szerint egyáltalán nem szerencsések azok a fogalmak, amelyek ,,anti” kezdetűek, mivel valamilyen tagadás felől közelítenek egy-egy problémához. A közgazdász szerint az lenne ideális, ha minél kevésbé kényszerítenének minket arra, hogy ilyen fogalmakat egyáltalán használjunk. Sokkal jobb lenne, ha inkább a problémákról beszélnénk, annak ellenére, hogy a probléma megnevezése sem egyszerű feladat, hála a politikai korrektség elveinek.

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.