Havazott a Kőszegi-hegységben

Havazott a Kőszegi-hegységben – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap a Facebook-oldalán.

Forrás: MTI2019. 05. 05. 18:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy észlelőjük azt írta: 500 méter felett havas eső, 600 méter felett hó hullik az Alpokalján, és 700 méter felett meg is marad. Az Írott-kő 882 méteres csúcsán már délelőtt 1-2 centiméteres volt a hótakaró, és azóta csak gyarapodott.

A meteorológiai szolgálat azt írta, aki útnak indulna, hogy megnézze a szokatlan tavaszi hótakarót, jó, ha a hideg mellett a metsző szélre is felkészül, a magasabb részeken 80 kilométer/órát meghaladó lökések is lehetnek.

A következő másfél napban a Bakony magasabb részein, illetve hétfőre már az Északi-középhegységben is kifehéredhet (átmenetileg) a táj – tették hozzá.

Ezzel együtt a meteorológiai szolgálat vasárnapra a sok eső, és az erős szél miatt adott ki figyelmeztetéseket.

Budapesten, Pest, Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében a sok eső miatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére az erős szél veszélye miatt adtak ki ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.