Hazudik az ellenzék a fővárosról

Hangzatos, s egymáséihoz meglehetősen hasonló ígéretekkel kampányoltak a balliberális főpolgármester-jelöltek az ellenzéki előválasztás nulladik fordulóján, múlt pénteken. Egyebek mellett kiderült, hogy mindhárom jelölt leállítaná a Városligetben tervezett beruházásokat, ahogyan felkérés esetén mindhárman elvállalnák a Pride megnyitását is.

2019. 06. 17. 6:32
null
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egymástól nehezen megkülönböztethető programokkal kampányoltak a balliberális főpolgármester-jelöltek a Partizán elnevezésű, múlt pénteki rendezvényen, amely az ellenzék június végi előválasztásának nulladik fordulójaként is felfogható.

Fotó: Mirkó István

Kiderült: Karácsony Gergely (képünkön), Kálmán Olga és Kerpel-Fronius Gábor – a DK, az MSZP–Párbeszéd, valamint a Momentum jelöltje – egyaránt leállítaná a Városligetben tervezett beruházásokat, és felkérés esetén mindhárman elvállalnák a budapesti melegfelvonulás – a Pride – megnyitását.

A források biztosításáról szóló konkrétumok nélkül hangoztattak önkormányzati bérlakások felhúzásáról és P+R parkolók építéséről szóló terveket, ám Karácsony például az utóbbiról elismerte, ezek csak akkor jöhetnek létre, ha a kötöttpályás közlekedés kiér a város szélére, s ő első lépésben a Tarlós István főpolgármestersége alatt épült budai fonódó villamos hálózatát terjesztené ki Pestre.

A jelöltek közül a vitán csak Kálmán Olga és Karácsony Gergely feszült egymásnak valamelyest: utóbbi azt a kérdést tette fel az egykori műsorvezetőnek, vajon hogyan fog felkészülni erre a komoly posztra az, aki egy hónappal ezelőtt még nem is tudta, hogy főpolgármester akar lenni.

Kálmán válaszában megjegyezte: nagyon díjazza, ha valaki egy éven belül kerületi polgármester, miniszterelnök és főpolgármester is akar lenni. Kerpel-Fronius Tarlós Istvánt bírálta, aki szerinte egy „fantáziatlan ügyintéző”, a Momentum jelöltje ezért akarja „visszafoglalni” Budapestet, és megoldani a problémákat.

Bár mindhárom aspiráns úgy beszélt a magyar fővárosról, mintha az egy elhanyagolt, gazdátlan hely lenne, érdemes megjegyezni, hogy Budapest márciusban nyerte el az Európa legjobb úti célja 2019 díjat, amelynek a kampányában rekordszámú – több mint félmillió – ember szavazott kedvenc desztinációjára.

A Budapestre leadott voksok 77 százaléka Magyarországon kívülről érkezett, s nagyszámú utazó szavazott például az Egyesült Államokból, Németországból vagy Olaszországból. Ezzel összefüggésben Tarlós István azt közölte lapunkkal: figyelemre méltó, hogy Karácsony Gergely a kitüntetésről szóló értesítés előtt két nappal kijelentette, hogy a jelenlegi városvezetés „tönkretette” Budapestet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.