Hazug támadások érték az Orbán-Salvini találkozót

Hazugnak nevezte az Orbán-Salvini találkozót ért hazai és nemzetközi kritikákat Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A politikus fontosnak nevezte a magyar miniszterelnök és az olasz miniszterelnök-helyettes találkozóját, amely világossá tette, hol húzódik ma Európában a választóvonal a bevándorlóellenes és azt támogató erők között. Az európai jobboldallal kötendő esetleges szövetségről szólva Hidvéghi Balázs kifejtette: a Fidesz a Néppárton belül szeretné megerősíteni a bevándorlásellenes nézeteket, minden további lépésről azonban a választók fognak dönteni.

Forrás: Hír TV2019. 05. 03. 10:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nagyon elégedettek vagyunk a találkozóval” – jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

Hidvéghi Balázs elmondta, fontos, hogy Olaszország és Magyarország között legyen egy erősödő politikai, stratégiai kapcsolat. Hozzátette a két politikust összeköti az a határozott és karakán fellépés, amelyet a bevándorlás ügyében folytattak az elmúlt években, ilyen értelemben ez egy stratégia szövetségesi viszony is. A Fidesz kommunikációs igazgatója hangsúlyozta az EP-választás fő tétje, hogy Európa milyen jövőt választ magának, ez egy nagyon erős választóvonal, erről kell majd döntenünk.

A találkozót megelőzően hazai és külföldi ellenzéki sajtó azt hangsúlyozta, hogy a két politikus álláspontja a migrációról homlokegyenest különbözik, mivel Salvini a kötelező kvóták szerinti elosztásában érdekelt, ugyanakkor a két politikus leszögezte, hogy a migrációs politika tekintetében mind a célokban mind az eszközökben egyetértenek. A műsorvezető kérdésére, mely szerint a kötelező kvóták kérdése nem is volt napirenden, Hidvédhi Balázs úgy válaszolt: „Nem lehetett központi kérdésként napirenden, hiszen a kvótákra akkor van szükség, hogyha állandósítjuk a bevándorlást”

Majd kiemelte, Matteo Salvini pont az a politikus, aki a zártságról és a határok védelméről beszél, aki azt mondja, nem lehet nyitva hagyni az ajtókat, Olaszországot és Európát is meg kell védeni. Hidvéghi azt is hangsúlyozta, hogy a mai sajtótájékoztatón pontosan azt mondta Salvini, hogy akik illegálisan érkeztek meg Olaszországba, vissza kell küldeni a hazájukba, mert nem rendezkedhet be sem Olaszország, sem az Európai Unió arra, hogy illegálisan ideérkezett tömegeket ellássa, finanszírozza és közben feladja saját identitását.

Földi-Kovács Andrea azt is felvetette, hogy az olasz-magyar együttműködés kapcsán nem tartanak a fasiszta, nacionalista jelzőktől. A Fidesz kommunikációs igazgatója erre úgy reagált: „Nem kell ahhoz Matteo Salvinivel tárgyalni, hogy megkapjuk ezeket a jelzőket.” Hidvéghi szerint „ezek azok a jelzők, amikkel állandóan megpróbál a liberális baloldal megbélyegezni mindenki mást, aki mást gondol a világról, mint ők, ezek hamis és hazug állítások.”

A politikus azt is fontosnak tartotta kiemelni, hogy 24 nap múlva kerül sor az EP-választásokra, „az emberek fognak dönteni, ezt meg kell várni és minden további lépést, szövetségkötést annak fényében kell meghatározni, hogy hogyan döntöttek az európai emberek.”

A bajor CSU vezetője nemtetszését fejezte ki amiatt, hogy a magyar kormányfő fogadta az olasz belügyminisztert. Markus Söder Szófiában azt mondta: az Orbán-Salvini találkozó szerencsétlen lépés, és rossz jelzés.

„Elhamarkodott és nem különösen okos reakcióként tekintünk rá” – reagált Hidvéghi. Majd elmondta: „Nyitva kell hagyni egy magát keresztény demokrata politikai erőként meghatározó pártcsaládnak, pártszövetségnek a módot arra, hogy jobboldali nemzeti ügyekben elkötelezett, az európai keresztény kultúra védelmébe fókuszáló, politikai erőkkel, pártokkal is szövetséget tudjon kötni és meg kell majd hozni ezt a döntést akkor, amikor az ideje eljött.”

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.