Hazugságon érték Baranyi Krisztinát – Nem kérte a támogatást

Nem a kormány vette el Ferencváros kormányzati támogatását, hanem maga Baranyi Krisztina polgármester mondott le róla – derül ki Kocsis Máté, a kerület országgyűlési képviselőjének Facebook-posztjából. A József Attila lakótelepi közösségi ház felújításának az elhalasztását maga a polgármester kérte, majd rákente Kocsisra.

2020. 05. 18. 18:24
Baranyi Krisztina
Budapest, 2018. április 5. Baranyi Krisztina képviselőjelölt az Együtt kampányzáró rendezvényén Budapesten a Csepeli Munkásotthonban 2018. április 5-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nemrég derült ki a Belügyminisztérium hivatalos parlamenti válaszából, hogy a József Attila lakótelepi közösségi ház kapcsán Baranyi Krisztina maga kérte fejléces levélben, hogy ez a beruházás ne valósuljon meg – közölte Kocsis Máté, a Fidesz-KDNP parlamenti frakciójának vezetője. Hozzátette: enyhén szólva is ízléstelen, hogy ezek után két hónappal másokat okol, ha a felújítás elmarad. A sánta kutyát is később érik utol.

Mint ismeretes: hasonlóan, mint Józsefvárosban, az egészségügyi veszélyhelyzet kapcsán a kormány átcsoportosította a fel nem használt kerületi támogatásokat. Pikó András és Baranyi Krisztina polgármesterek közös videóban hibáztatták az általuk vezetett kerületek közös országgyűlési képviselőjét. Azóta kiderült, hogy Pikó nem hívta le az egymilliárdos támogatást, ezért veszett az el.

– Elvettek 400 millió forintot Ferencvárostól. A magyar költségvetésből épp ez a – végletekig lerobbant közösségi ház felújítására szánt – összeg hiányzik a járvány elleni védekezéshez. Marad a romhalmaz, jó lesz az kulturális, idősügyi, ifjúsági programok megtartására a József Attila lakótelepieknek. Kifosztanak minket – írta hangzatosan Baranyi Krisztina közösségi oldalán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.