Hetekre lezárják a kiskörei Tisza-hidat jövő szerdától felújítás miatt

Magyarország egyetlen vegyes használatú közúti és vasúti átkelője, a kiskörei Tisza-híd felújítása miatt jövő szerdától, március 27-étől május 14-éig pótlóbuszok járnak majd Kisköre és Abádszalók között – tájékoztatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-t.

Forrás: MTI2019. 03. 19. 18:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vasúttársaság közölte: a jelzett időszakban Heves és Pusztataskony között terelőúton, Kisköre, Tiszanána, Sarud, Újlőrincfalva, Poroszló, a tiszafüredi Tisza-híd, Tiszafüred, Tiszaszőlős, Tiszaderzs és Abádszalók érintésével lehet majd közlekedni.

Az érintettek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), valamint a utinform.hu oldalon tájékozódhatnak az ajánlott kerülőútvonalról és az aktuális forgalmi helyzetről – jelezték.

A Kál-Kápolna-Kisújszállás vasútvonalon a pótlóbuszok március 27-étől ismét a kiskörei erőmű hídján és a töltéseken lévő árvízvédelmi utakon közlekednek, de ez a menetrendjüket nem érinti.

Az országos autóbuszjáratok Kisköre és Abádszalók között kerülőútvonalon közlekednek. A Volánbusz 11 midibuszos járatpárt közlekedtet a kiskörei erőmű hídján. A társaság a Kisköre, Erőmű megállóhelyen és az abádszalóki autóbusz-állomáson biztosít csatlakozást országos és regionális járataihoz. (Részletesen: volanbusz.hu/hu/hirek/forgalmi-hirek/hir/34124).

A MÁV és a Magyar Közút közösen fedezi a híd felújításának és karbantartásának költségeit. A korszerűsítés eredményeként megszűnik majd a vasúton a 20 kilométer/órás sebességkorlátozás, a megengedett sebesség 40 kilométer/órára változik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.