Hétfőig lehet jelentkezni a nemzetpolitikai államtitkárság videópályázatára

A legjobb alkotás mindhárom korcsoportban 300 ezer forint pénzjutalomban részesül.

Magyar Nemzet
2020. 05. 21. 14:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Május 25., hétfő éjfélig lehet jelentkezni a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága által a trianoni békadiktátum századik évfordulója és a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából „Milyen jó, hogy itt vagyunk” címmel meghirdetett videópályázatra – tudatták a lapunknak megküldött közleményben. Emlékeztettek arra, hogy az államtitkárság május 12-én tette közzé felhívását, amelyre 10-25 év közötti fiatalok jelentkezését várja az anyaországból, a Kárpát-medencéből és a diaszpórából. A fiatalok olyan pályamunkákkal – telefonnal vagy akár kamerával készült videóval vagy kisfilmmel – jelentkezhetnek, amelynek témája a nemzeti összetartozás. Az anyagokban nemcsak a megjelölt korosztály szólalhat meg: a pályázó fiatalok interjút készíthetnek nagyszüleikkel, szüleikkel, barátaikkal, szomszédaikkal, de akár csoportosan, zenés vagy táncos produkcióban is elmondhatják, bemutathatják, mit jelent számukra a magyarság és június 4-e.

A nemzetpolitikai állattitkárság közölte: a kezdeményezéshez az indulás óta számos közéleti személy is csatlakozott, így Keresztes Ildikó előadóművész, Szűcs Nelli és Trill Zsolt színművészek, Dér Heni énekes, Pál Eszter népdalénekes, Pataky Attila előadóművész, Böde Dániel magyar válogatott labdarúgó és sok más híresség is videóüzenetben fogalmazta meg, mit jelent számára június 4-e. Arra biztatják a fiatalokat, hogy minél többen jelentkezzenek a felhívásra.

Az elkészült anyagokat az [email protected] címre kell elküldeni bármilyen fájlküldő rendszeren keresztül, a következő adatok feltüntetésével: az alkotó neve, életkora, az alkotás címe (ha van), a készítő elérhetősége, a rögzítéshez használt eszköz típusa. A legjobb alkotás mindhárom megjelölt korcsoportban 300 ezer forint pénzjutalomban részesül, de értékes különdíjakra is számíthatnak a nemzeti összetartozás üzenetét legjobban, legkreatívabban kifejező alkotók. A pályázat részletei a www.kulhonimagyarok.hu oldalon olvashatók.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.