Hétköznapi hősöknek adták át a Nők Magyarországért díjakat

Novák Katalin: A koronavírus-járvány ráirányítja a társadalom figyelmét a hétköznapi hősökre.

Csekő Imre
2020. 10. 05. 13:04
null
Novák Katalin Család politikáért Felelős Miniszter Asszony Október elsejétől . 20200921 Budapest Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: BACHPEKARYMATE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szokták mondani, ha valaki elveszíti a látását vagy a hallását, élesebbé válnak egyéb érzékei. A maszkkal eltakarjuk a szánkat és az orrunkat, de a szemünket, a fülünket és a szívünket nem takarjuk el, így megtapasztaljuk, hogy igaz a mondás, és valóban felerősödnek az egyéb érzékszervek. A járvány ezért felerősítheti legfontosabb érzékszervünket, a szívünket – mondta Novák Katalin hétfőn Budapesten a Szépművészeti Múzeumban a Nők Magyarországért díj átadó gáláján.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter, aki egyben a Nők Magyarországért Klub elnöke is beszédében hangsúlyozta, hogy a járvány jelentette szokatlan idők átformálták a hétköznapokat. A nők folyamatosan újraterveznek, és talán ezért is várja környezetük, hogy most, amikor az újratervezés lett a fő szabály, helytálljanak – fejtette ki a politikus.

Novák Katalin arról is beszélt, hogy a járvány ráirányítja a figyelmet a hétköznapi hősökre.

A nők többségben vannak az egészségügyben, az oktatásban és a szociális szférában, amely területeknek a gondoskodás áll a középpontjában.

A miniszter kifejtette, hogy a Nők Magyarországért klub 18 tagja úgy gondolta, nekik is tenni kellene valamit, és így született a díj megalapításának ötlete, amelyet azok számára hoztak létre, akik úgy teljesítettek példamutatóan a vírus elleni küzdelemben, hogy közben nem voltak a reflektorfényben.

– Példátlan összefogás valósult meg – mondta Novák Katalin, és hozzátette, hogy ennek is köszönhetően komoly díjakkal tudják jutalmazni a győzteseket, ami ugyanakkor nem képes ténylegesen meghálálni a díjazottak helytállását.

A Nők Magyarországért díjjal olyan hölgyeket tüntettek ki, akik a koronavírus idején mutatott helytállásukkal példát mutattak az egész társadalom számára.

Négy kategóriában – egészségügy, oktatás, szociális és egyéb terület – ítélték oda az elismerést, amelynek fődíja kategóriánként ötmillió forint volt.

A Nők Magyarországért díjról online szavazással dönthettek az állampolgárok. Összesen közel ötszáz jelöltje volt a versenynek, amiből a szakértő zsűri, a Nők Magyarországért Klub tagjai választották ki a végső körben résztvevők szűkített listáját, akikre ezután több mint 12 ezer közönségszavazat érkezett.

Fábián Barbara vehette át az elismerést az egészségügyi kategóriában. Balatoni Katalin lett az oktatás kategória győztese. Klenik Sándornét díjazták a szociális területen. A negyedik díjat pedig a Pécsi Tudományegyetem virológiai kutatócsoportjának hölgytagjai vehették át.

Az ünnepségen – többek között – fellépett Miklósa Erika Kossuth-, Liszt- és Prima Primissima-díjas opera-énekesnő és Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.