Hétvégenként díjmentesen lehet biciklit szállítani a fővárosban

Három hónapos tesztidőszak során hétvégenként díjmentesen lehet kerékpárt szállítani minden arra alkalmas fővárosi tömegközlekedési vonalon, azaz az kerékpárosoknak csak saját utazásukhoz szükséges jeggyel, bérlettel kell rendelkezniük – közölte a Budapesti Közlekedési Központ és a MÁV–HÉV Zrt. pénteken az MTI-vel.

Forrás: MTI2020. 09. 04. 9:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fővárosban és az agglomerációban jelenleg egy vonaljegy érvényesítésével vagy kerékpárosbérlettel vehető igénybe a bicikliszállítás az arra alkalmas vonalakon.

Kísérleti jelleggel szeptembertől december elejéig hétvégenként a kerékpárok utaztatására vonatkozó szabály módosul: szombaton és vasárnap nem kell külön a kerékpárszállításért fizetni azoknak, akik rendelkeznek az utazásukhoz szükséges jeggyel vagy bérlettel – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Díjmentesen lehet kerékpárt szállítani hétvégenként a H5-ös, a H6-os, a H8-as, a H9-es HÉV vonalán, a fogaskerekűn, minden Tátra-típusú villamoson a budai fonódó 17-es, 41-es, 56A, az 59-es, és a 61-es vonalán, a 65-165-ös és a 212-es buszon, a 77-es trolibuszon, továbbá a D14-es, Csepelt Soroksárral összekötő átkelőhajón.

Kivételt képez a hétvégi díjmentesség alól a H7-es HÉV, ahol a Kvassay híd felújítási munkái miatt jelenleg nehezebb körülmények között lehet utazni, ezért a szolgáltatók nem szeretnék többletforgalommal terhelni a vonalat – írták.

A közleményben azt is közölték, hogy a kerékpárszállítási szolgáltatást a Budapest Restart programmal összhangban, a koronavírus miatti járványhelyzetben megnövekedett kerékpáros-forgalomra tekintettel fejlesztik.

A kerékpárszállítással kapcsolatos információk és tudnivalók a BKK és a MÁV–HÉV honlapján, a bkk.hu/kerekpar-szallitasa-a-bkk-jaratain, illetve mav-hev.hu/kerekpar oldalon olvashatók.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.