Hiányzik a betlehem Pécs főteréről, felháborodtak a helyiek

A mindenki karácsonyfája mellett évről évre a betlehemi jászol is helyet kap, viszont idén eddig ez másképp történt.

Forrás: pecsaktual.hu2020. 12. 10. 19:35
null
Pécs, 2019. november 30. A IX. Pécsi Adventi Kézmûves és Mesevásár a Széchenyi téren 2019. november 30-án. MTI/Sóki Tamás Fotó: Sóki Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kisebb felháborodást és értetlenséget váltott ki a pécsiek körében a város főteréről hiányzó betlehem. Az advent kezdetével a város lakói ugyanis megszokták, hogy a központban felállított mindenki karácsonyfája mellett évről évre az egyik legismertebb karácsonyi szimbólum, a betlehemi jászol is helyet kap, viszont idén ez másképp történt.

A pécsiek reakcióját látva az ellenzéki városvezetés közleményben jelezte, hogy a betlehem eddig még azért nem került ki a megszokott helyre, mivel attól tartottak, hogy a karácsonyi jelképek felkeltik a városlakók érdeklődését, ami a járványhelyzetben veszélybe sodorhatja a polgárok egészségét. Az önkormányzat immár úgy látja, hogy a helyiek betartják a járványügyi szabályokat, így bíznak abban, hogy a betlehem körül sem fog kialakulni tömeg, ami – advent harmadik vasárnapjának közeledtével – az ígéret szerint hamarosan ki fog kerülni a főtérre.

Sokan nehezményezik, hogy a betlehem helyett a kisvasút kapott helyet a karácsonyfa alatt
Fotó: Pécsaktuál.hu

Érdekes módon a karácsonyfa mellett idén ugyanakkor egy színes kisvasút is helyet kapott, ami – a betlehemmel ellentétben – minden bizonnyal nem hordozza magában azt a veszélyt, hogy nagyobb tömeg alakuljon ki körülötte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.