Hogy lehet ilyen oltári baromságokat beszélni, Mirkóczki úr?

Nem vitás, alakul a nagy baloldali „Hazafias Népfront”: Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője lesz az ellenzék közös polgármesterjelöltje Egerben az őszi önkormányzati választásokon.

2019. 03. 11. 12:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem vitás, alakul a nagy baloldali „Hazafias Népfront”: Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője lesz az ellenzék közös polgármesterjelöltje Egerben az őszi önkormányzati választásokon. Felsorakozik mögé az MSZP, az LMP, a Momentum és a DK is. Akárcsak a fent említett, híres-hírhedt pártállami tömegszervezetben, itt is megtalálható fű, fa és virág.

S hogy még szebb legyen a leányzó fekvése, az ellenzék pártok az Egységben a Városért Egyesületben tömörülnek, s mint az egyesület jelöltje indul a választásokon Mirkóczki, aki ki is jelentette: ezek után már csak a Fidesz folytat pártpolitikát a városban. Vicces gondolat.

De mivel indokolja a jelölt azt, hogy simán szembeköpik magukat, és összefognak még a Gyurcsány Ferenc által vezetett DK-val is, amellyel még egy évvel ezelőtt sem tudtak semmilyen közös fellépést elképzelni?

Mirkóczki így érvel: nem ért egyet mindenben az LMP-vel vagy a DK-val, de most egy magasabb cél lebeg a szemük előtt: hogy a demokratikus intézményeket helyreállítsák.

Hát persze, Gyurcsány Ferenccel a demokratikus intézmények helyreállításáért… Nem morbid ez egy kicsit, uram?

Úgy látszik, neki nem az. Ki is bontja az igazság minden részletét: ha eltekintünk (!) a 2006. őszi rendőri túlkapásoktól, akkor „a legsötétebb Medgyessy-, Gyurcsány- és Bajnai-korszak is a demokrácia aranykora volt ahhoz képest, ami most van”.

A jelölt úr viccel vagy komolyan gondolja, amit mond?

Először is: mi az, hogy „ha eltekintünk” a 2006-os rendőri brutalitástól? Miért lehetne eltekinteni? Hiszen abban nyilvánult meg a Gyurcsány-éra veleje, lényege, sine qua nonja! Ennyi erővel azt is mondhatná, hogy ha eltekintünk attól, hogy Juliska csúnya, akkor tulajdonképpen nagyon szép.

És egyáltalán: Gyurcsány 2006-ban becsapta a választókat, manipulációval nyerte meg a választásokat, nem mondott le az őszödi beszéd után egészen 2009 tavaszáig, a tüntetéseket korlátozta, miatta négy éven át felbolydult, morálisan szétesett állapotban volt az ország. Tehát ez a demokrácia „aranykora”? Hogy lehet ilyen oltári baromságokat beszélni, Mirkóczki úr?

A szavakkal ilyen szinten nem kellene visszaélni, s nem kellene mellébeszélni.

Egyszerűen arról van szó, hogy a szélsőbaloldali DK-tól a szélsőjobboldali Jobbikig egy olyan, „természetes” szövetség jött létre, amelyet egy dolog tart össze: a mérhetetlen frusztráció, a hatalomtól és pénztől való megfosztottság nyomasztó érzete.

Ezért aztán „helyre kell állítani a demokratikus intézményeket”. Aha.

Meg aztán meg kell felelni a balliberális nemzetközi hálózatoknak is, amelyek a támogatások fejében elvárják tőlük, hogy egységbe forrjanak.

Ha jobban megnézzük, ugyanezek a szivárványos ellenzéki összefogások jönnek létre azokban az országokban, ahol a nemzeti szuverenitást védő és migrációellenes kormányok vannak hatalmon – mint például Lengyelországban, Szerbiában.

Ez korántsem a véletlen műve.

Egyszóval újra dolguk lesz Dobóéknak, az egri várvédőknek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.