Hollik István: A baloldal aknamunkája kudarcot vallott

A KDNP politikusa emlékeztetett rá, hogy a bevándorláspárti uniós erők 34 millió migránsnak adnának szavazati jogot.

Magyar Nemzet
2020. 12. 15. 11:36
HOLLIK Istvn; NACSA Lrinc
Budapest, 2020. június 12. Hollik István, a KDNP-s képviselõ felszólal a Magyarország 2021. évi központi költségvetésérõl szóló javaslat általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. június 12-én. Mögötte frakciótársa, Nacsa Lõrinc. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila Forrás: MTI/Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt héten győzött a józan ész, Európa úgy döntött, hogy nem lehet szubjektív kritériumok alapján megbüntetni a tagállamokat – mondta Hollik István, a KDNP politikusa napirend előtti felszólalásában a parlamentben, és felhívta rá a figyelmet, hogy a magyar és a lengyel miniszterelnök megőrizte az európai együttműködésnek azt a formáját, ami az EU sikereihez vezetett korábban. Az unió célja ugyanis a nemzetállamok segítése volt – emlékeztetett Hollik István –, aki szerint a vétó nemcsak az unió által biztosított jog, hanem egyben szimbóluma is annak, hogy nem születhet egy vagy több nemzetállam akaratával ellentétes döntés az EU-ban. A KDNP-s honatya kifejtette, hogy ezt a szisztémát változtatta volna meg a javasolt jogállamisági mechanizmus.

Emlékeztetett: számos csata áll még a magyarok előtt. A Soros György által támogatott bevándorláspárti oldal meghaladná a nemzetállami létet, és multikulturális bevándorlókontinenst csinálnának Európából – vélekedett a kormánypárti politikus, és azt is hangsúlyozta, a baloldali képviselők megtámadták hazájukat, de aknamunkájuk kudarcot vallott.

Hiába próbálják – folytatta – sikernek beállítani a történteket, hiszen még a gazdájuk és a saját holdudvaruk is úgy látja, hogy magyar kormány győzött a csatában. – A háború folytatódik – vélekedett Hollik István, aki szerint az unió migrációs akcióterve mutatja, mit szeretnének a bevándorláspártiak valójában: 34 millió migránsnak adnának szavazati jogot, amit a kormány elutasít.

Válaszában Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára sikernek nevezte az uniós megállapodást, és emlékeztetett, a nyáron már megszületett ez a megállapodás, de az Európai Parlament nem hagyta azt jóvá, mert a bevándorláspárti többségnek fontosabb volt a politikai ideológia, mint a koronavírus miatt bajba jutott államok megsegítése.

– Győzött a józan ész, s győzött Európa és Magyarország is – mondta Orbán Balázs, aki szerint sikerült megakadályozni, hogy a költségvetést politikai feltételekkel kössék össze.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.