Hollik István fertőzésén kárörvendett a momentumos

Hollik István Fidesz-szóvivő koronavírusos megbetegedésén gúnyolódott a momentumos Szarvas Koppány Bendegúz, aki Facebook-posztján ismét érzéketlenségéről tett tanúbizonyságot. Korábban a fideszes politikusokat látta volna a lámpavason, vagy éppen a nemzeti összetartozás napját nevezte Trianon-fájó versenynek.

2020. 08. 28. 19:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A káröröm csúnya dolog, gyógyuljon meg mindenki a Covidból, a kormány tagjai is. De azért lássuk be, abban van némi karmaérzet, hogy Hollik István elkapta, és Gulyás Gergelynek, Orbán Balázsnak és ki tudja még, kinek karanténba kell vonulnia – gúnyolódott a Momentum józsefvárosi önkormányzati képviselője. Szarvas Koppány Bendegúz úgy folytatta: főleg, hogy eddig nem volt érdemi kontaktkutatás. Na persze most, hogy „fontos” emberek is érintettek, biztos lesz.

A momentumosnak nem ez volt az első érzéketlen megnyilvánulása. Egy hónapja egy közösségi oldalon úgy fogalmazott: az eredménytelen tüntetések alternatívája, hogy vér folyjon.

Az eseményhez ugyanis hozzászólt valaki, hogy „meg úgy amúgy is vagy folyjon vér, égjen kuka, törjön be szélvédő, robbanjon pártház, vagy maradj otthon”…

Ehhez a gondolatmenethez csatlakozott az exgyurcsányista Szarvas Koppány is „Na ez legalább egy alternatíva” – kommentelte egyetértőleg a Százados negyed önkormányzati képviselője, majd meg is erősítette, amikor valaki rákérdezett, hogy ez most komoly-e.

Mindezek előtt a nemzeti összetartozás napján magyarkodó, póz- és Trianon-fájó versenynek nevezte a trianoni békediktátumra emlékezőket. Tavasszal pedig akasztással fenyegetőzött, a józsefvárosi önkormányzati képviselő Facebook-posztjában lámpavasra kívánta a Fidesz politikusait.

A józsefvárosi Fidesz lemondásra szólította fel a Százados negyed képviselőjét, de Szarvas nem kívánt lemondani tisztségéről.

Hollik István koronavírusos lett, így Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és helyettese, Orbán Balázs – mint azt megírtuk – azért került hatósági házi karanténba, mert egy szombati rendezvényen találkoztak a Fidesz kommunikációs igazgatójával. Hollik István a Tranzit szervezőbizottságának tagja is volt, és az ő fertőzöttsége miatt döntöttek úgy, hogy biztonsági okból lemondják a hétvégén esedékes rendezvényt, amin Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mondott volna. Azóta számos kormányközeli politikusról kiderült, hogy kontaktszemélyként hatósági karanténba kell vonulnia, pénteken pedig Trócsányi László európai parlamenti képviselőről derült ki, hogy elkapta a koronavírust.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.