Horváth Ildikó: Nem lesznek jelentős kórházi átvezénylések

Ha egy kórház kapacitásai elérik a nyolcvan százalékot, az új beteg másik intézménybe kerül.

Magyar Nemzet
Forrás: InfoRádió/InfoStart2020. 10. 27. 10:50
horváth ildikó
Budapest, 2019. november 14. Horváth Ildikó egészségügyért felelõs államtitkár a diabétesz világnapján az Erzsébetligeti Színház elõtt, egy vizsgálóbusznál tartott sajtótájékoztatón 2019. november 14-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint hatszáz ággyal nő a kapacitás a koronavírusos betegellátásban a váci, a ceglédi, az esztergomi, a hatvani, a bajai és az orosházi kórházak bevonásával – mondta az InfoRádiónak az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára. Horváth Ildikó közölte, ez annak a folyamatnak a része, amivel a koronavírus elleni védekezést szervezik. Ennek alapvetése, hogy ameddig csak lehet, adott intézményekbe koncentrálják a betegállást. Azonban mikor ezek kapacitásuk nyolcvan százalékához érnek, akkor a betegek már másik intézményekbe kerülnek.

A szóban forgó hat kórház jellemzően olyan területen található, ahol viszonylag magas fertőzésszám fordul elő, és elsődlegesen a gyanús esetek fogadásra kell felszabadítaniuk ágyaik mintegy húsz százalékát, ami

a négy Pest megyei kórházban 462 ágyat, illetve Baján és Orosházán plusz kétszáz férőhelyet jelent.

Az államtitkár megjegyezte, a napi új betegszám-növekedést vizsgálva úgy készülnek, hogy lényegesen több ellátásra alkalmas ágy legyen, mint amire a becsléseik szerint valóban szükség lesz.

Az új kórházak rendelkeznek a megfelelő létszámállománnyal, ezért

nem várhatók újabb jelentős átvezénylések, kirendelések, amelyek az elmúlt hetekben zajlottak,

segítve ezzel a nagyobb központokat a stabil ellátásában. Ha a járványgörbe másképp alakul, akkor újabb kórházakat is kijelölhetnek – tette hozzá Horváth Ildikó.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.