Horváth József: Az NGO-k tudatosan játsszák ki a tengerjogi törvényt

A Hír TV Magyarország élőben című műsorában Horváth József, biztonságpolitikai szakértő volt Földi-Kovács Andrea műsorvezető vendége. A műsorban szó volt a Földközi-tenger térségében lévő aggasztó migrációs helyzetről, valamint az NGO-hajók teremtette feszültségről és annak hátteréről.

Forrás: Hír TV2019. 08. 13. 12:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább 4-5 NGO szervezet migránsokat szállító hajója mozog jelen pillanatban a Földközi-tengeren. A Sea Eye ami egy német segélyszervezet hajója, az Ocean Viking ami Franciaországból indult el néhány héttel ezelőtt és csatlakozott a líbiai partoknál a szállításba és a Proactiva spanyol segélyszervezet hajója, az Open Arms is aktivizálta magát.

Mitől élénkült meg ennyire az utóbbi időben az NGO-hajók tevékenysége? – tette fel a kérdést Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

Csodák ritkán vannak, az ami most történik az egy jól időzített és összehangolt művelet amelynek célja az, ha az időrendet figyelembe vesszük az olasz kormány miután elfogadta az újabb szigorító csomagot azok után úgy gondolták, hogy tesztelik mennyire komoly. Ezek az NGO-k nem egyik pillanatról a másikra indulnak el, hanem halljuk annak is a hírét, hogy komoly anyagi bázist raktak mögéjük, hiszen itt 5-10.000 eurokról beszélünk a hajók napi fenntartását illetően, másrészt a büntetések kifizetésére is felkészültek, amit az olasz kormány jelentősen megemelt. Én azt hiszem, hogy Salvini belügyminiszter, miniszterelnök helyettes és az általa megszabott irányvonalnak a kiiktatására történő kísérlet szemtanúi vagyunk. – mondta Horváth József, biztonságpolitikus.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.