Horváth László: Mi a közös a gyöngyöspataiak 99,7 százalékában?

Az országos ellenzéki hírverést és a pert szervező alapítvány teljes mozgósítását (...) maga mögött tudó„ online petícióhoz – majdnem egy hónap alatt – Gyöngyöspatáról mindössze heten csatlakoztak.

Forrás: MTI2020. 02. 08. 11:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyöngyöspataiak 99,7 százaléka nem írta alá Setét Jenő roma polgárjogi aktivista petícióját – közölte Horváth László miniszterelnöki megbízott, a térség fideszes országgyűlési képviselője szombaton a Facebook-oldalán.

A képviselő emlékeztetett: a petíciót azért indították, hogy a támogatók szolidaritásukat fejezzék ki a gyöngyöspatai kártérítési perben a felperes, sérelmet szenvedett gyermekeket és családjaikat képviselő ügyvédekkel és az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvánnyal.

Hozzátette, az országos ellenzéki hírverést és a pert szervező alapítvány teljes mozgósítását (...) maga mögött tudó online petícióhoz – majdnem egy hónap alatt – Gyöngyöspatáról mindössze heten csatlakoztak. Ez még a 62 felperes cigány tanuló családtagjainak számához képest is elenyésző arány – állapította meg Horváth László.

A kormánypárti politikus ismertetése szerint az összes, elenyésző számú, 1640 aláíró között viszont olyanokat találni, mint Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője, Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, Arató Gergely egykori MSZP-s oktatási államtitkár, Horváth Aladár, a Roma Parlament elnöke, Horn Gábor, a Gyurcsány-kormány egykori államtitkára, Magyar Bálint, az integrációt törvénybe foglaló egykori oktatási miniszter és Vágó István DK-s politikusa.

„És bennük mi a közös? Sok más mellett az, hogy soha nem jártak Gyöngyöspatán” – hangsúlyozta a képviselő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.