Horvátország már befutott, Litvánia pedig célegyenesbe ért

Ahhoz, hogy a székely petíció sikeres legyen, még további két országban kell teljesíteni a limitet.

2020. 11. 07. 12:37
null
Forrás: signiteurope.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horvátország elképesztőt hajrázott, déli szomszédunknál néhány perccel ezelőtt összegyűlt a kellő számú aláírás a székely petícióhoz, a kezdeményezés oldalán levő térképen ezzel a szomszédos állam zöld színűre váltott. Ez annak köszönhetően történhetett meg, hogy bár péntek reggel Horvátországban még csak a szükséges aláírásmennyiség alig negyven százaléka gyűlt össze, de azóta csaknem ötezer szignó futott be.

Hamarosan célba ér Litvánia is, ahol alig néhány száz aláírás kell még ahhoz, hogy elérjék a törvényben meghatározott limitet.

A kérdés az, ezek után melyik két államban lehet még összegyűjteni a szükséges számú szignót ahhoz, hogy a székely petíció érvényes és eredményes legyen. Emlékezetes, Magyarországon, Romániában és Szlovákiában már tavasszal összegyűlt a kellő számú aláírás.

Két országban még nagy hajrára van szükség
Fotó: Facebook/Írdalá.hu

Spanyolországban eddig a cél 61 százaléka teljesült, Svédországban a szignók száma pedig a szükséges mennyiség 51 százalékán áll. Sokak szerint napközben meglepetést okozhat Szlovénia, ahol ugyan csak alig több, mint kétezren álltak a székelyek ügye mellé, de az alacsony lélekszám miatt ott négyezernél kevesebb szignó elég lenne ahhoz, hogy meglegyen a kellő számú aláírás.

Felértékelődhetnek azok az országok is, ahol eddig ugyan nem gyűlt össze túl sok aláírás, de az alacsony lélekszám miatt kevés támogató kell ahhoz, hogy az adott államban sikeres legyen a székelyek ügye. Ezek közé tartozik Észtország, Írország vagy éppen Lettország.

Aki még nem írt alá, keresse fel az Írdalá.hu oldalt, és támogassa a székely petíciót. A támogatók azzal is segíthetnek, ha követik, lájkolják és kommentelik a Signiteurope.com négy közösségi médiafelületét (Twitter, Instagram, YouTube és Facebook). Fontos a Gerilla.hu által elindított Kartonnetvörk nevű digitális mozgalom is, amelyben arra kérik az embereket, hogy egy kartonlapra írják fel a Signiteurope.com feliratot, ezzel fotózzák le magukat, majd osszák meg a képet a közösségi médiafelületeken.

Az utolsó pillanatig érdemes dolgozni az aláírásgyűjtés sikeréért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.