Hosszú sorok állnak a Fidesz standjainál

A Fidesz adta le a pártok közül elsőként az európai parlamenti választáson való induláshoz szükséges számú ajánlást a Nemzeti Választási Irodában. A kormánypártok kampánya az ajánlások leadása ellenére folytatódik, a több ezer aktivista országszerte gyűjti az aláírásokat a miniszterelnök hétpontos, bevándorlásellenes programjának támogatására is. A választópolgárok részvétele óriási, meghaladja a tavalyi országgyűlési választási kampány elején tapasztalt aktivitást.

2019. 04. 09. 6:18
null
A miniszterelnök tegnap írta alá a hétpontos, bevándorlásellenes programot Fotó: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Én már aláírtam – jelentette néhány kép kíséretében Orbán Viktor a Facebook-oldalán, hogy Pesterzsébeten maga is aláírta azt a hétpontos, bevándorlásellenes programot, amelyet pénteken jelentett be a Fidesz EP-választási kampánynyitóján.

A helyszínen kisebb tömeg gyűlt össze, ahogy a hétvégén és tegnap is hosszú sorok álltak a Fidesz országszerte felállított standjainál. Lapunk úgy tudja, a miniszterelnök programjára az egyik nyugat-dunántúli választókerületben – ahol átlag feletti a kormánypártok támogatottsága – a hétvégén több mint négyezer aláírás gyűlt össze. Azt is megtudtuk, hogy az aláírásgyűjtés első részeredményeit hivatalosan ma fogja közölni a Fidesz.

A miniszterelnök tegnap írta alá a hétpontos, bevándorlásellenes programot
Fotó: Facebook

Hasonlóan nagy aktivitást mutattak a kormánypárt hívei az európai parlamenti (EP-) választáson történő induláshoz szükséges számú ajánlás összegyűjtésénél is. A Magyar Nemzet értesülései szerint még a tavalyi parlamenti választási kampányhoz képest is eredményesebbek ebből a szempontból az idei első napok.

– A Fidesz hétfő reggel elsőként adta le az EP-választáson való induláshoz szükséges számú ajánlást a Nemzeti Választási Irodán (NVI) – jelentette be tegnap Hidvéghi Balázs a sajtótájékoztatóján.

A nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója azt is közölte: a továbbiakban is folytatják az aláírásgyűjtést Orbán Viktor hétpontos terve mellett a bevándorlás megállításáért.

A politikus hangsúlyozta: örömmel tapasztalják, hogy nagyon sokan támogatják a kormányfő hét pontját, az emberek különösen egyetértenek azzal, hogy akarata ellenére egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok betelepítésére, és hogy Brüsszelnek vissza kell adnia a migráció ügyének kezelését a nemzeti kormányok kezébe.

Nagy az egyetértés abban is – folytatta –, hogy le kell állítani a migránsvízumprogramot, és meg kell szüntetni a migránskártyák osztogatását. – Nagyon sokan pontosan érzik és értik, hogy óriási a tét a májusi EP-választáson, mert ha a bevándorláspárti erők kerülnek hatalomra vagy helyzetbe, akkor az Európát komoly veszélybe sodorja – fogalmazott Hidvéghi Balázs.

Hozzátette: az aláírásgyűjtés során azt látják, hogy a magyarok aggódnak a jelenlegi brüsszeli bevándorláspárti politika miatt, aggódnak Európa biztonságáért, maguk és gyermekeik, unokáik jövőjéért.

A politikus egyúttal kérte a választókat, támogassák aláírásukkal a bevándorlásra nemet mondó hétpontos programot. Megjegyezte, támogatóikat személyesen is fel fogják keresni.

Arra a felvetésre, miszerint nem a Fidesz, hanem a Jobbik adta le elsőként az EP-választási induláshoz szükséges ajánlásokat, a kommunikációs igazgató úgy reagált: információi szerint a Fidesz munkatársai már nyitás előtt ott voltak az NVI-nél az aláíróívekkel, és elsőként adták le azokat.

Azt is mondta ugyanakkor, hogy akkora jelentősége nincs a kérdésnek, hiszen ez csak a „rajtengedély”, a valódi verseny most kezdődik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.