I. kerületi polgármester: Szabálytalan és engedély nélküli a Logodi utcai kivitelezés

Az előzetes régészeti feltáráshoz kapott ugyan hozzájárulást a kivitelező, de a szükséges területfoglalási engedélyüket viszont múlt pénteken elutasította a budavári önkormányzat.

Forrás: MTI2019. 09. 17. 11:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A támfalomlás helyszínén Nagy Gábor Tamás, az I. kerület polgármestere azt mondta: a telek magántulajdonban lévő építési telek, de építési engedélyt mostanáig sem kaptak az önkormányzattól. Az előzetes régészeti feltáráshoz kapott ugyan hozzájárulást a kivitelező, de a szükséges területfoglalási engedélyüket viszont múlt pénteken elutasította a budavári önkormányzat, épp azért, mert a munkálat szükséges szakmai, statikai dokumentációját nem adták be.

A polgármester kiemelte: az a fajta munka, ami nélkülözi a szakmai és statikai felmérést, nem folytatható, de nem teljes leállításról intézkednek, mivel így sem maradhat a telek. A délután folyamán a közszolgáltatók szakemberei és a katasztrófavédelem is megtekinti a helyszínt. Az utca adott szakaszán vélhetően súly- és sebességkorlátozást vezetnek majd be – közölte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.