Ideje, hogy a főpolgármester végre vállalja a fenntartói felelősséget

A kormánypártok szerint szinte nincs olyan nap, hogy ne derülnének ki újabb megrázó részletek a Pesti úti idősotthonról. Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője szerdán arra szólította fel Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy vállalja végre a fenntartói felelősséget.

Forrás: MTI2020. 05. 20. 13:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nacsa Lőrinc a kormánypártok véleményét összegezve az MTI-nek elmondta: ismert, a fővárosi önkormányzat fenntartásában lévő intézményekben eddig 68 halálos áldozata volt a koronavírusnak, közülük 44-en a Pesti úti idősotthon lakói voltak.

Azóta semmit nem javultak a körülmények, pedig a tisztifőorvos azonnali intézkedésekre kötelezte a fenntartót – mutatott rá a kormánypárti országgyűlési képviselő.

Kitért arra: a szerdai hírek szerint az idős betegeket alig fürdetik, és még a mosással is spórolnak – egy világjárvány kellős közepén.

Az ápolók azt is elmondták, hogy még mindig nincs főállású orvos az intézményben – jegyezte meg.

Mire vár a főpolgármester? A mai napig oda se ment megnézni, milyen áldatlan állapotok vannak, vagy megkérdezni, hogy mit tehet – mondta Nacsa Lőrinc.

Karácsony Gergely vállalja végre a fenntartói felelősséget! Ne a Facebookon üzengessen a vírusnak, hanem tegyen ellene! – szólított fel a kormánypártok nevében Nacsa Lőrinc.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.