Idén is elmaradnak a hagyományos hollókői húsvéti programok

A Nógrád megyei falu polgármestere arra kéri az embereket, hogy ezen az ünnepen se látogassanak el a településre.

2021. 04. 02. 6:50
Hollókő locsolás
Hollókő locsolás COVID Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a Nógrád megyei Hollókőt idén nem zárják le, erre nem kaptak engedélyt, de a falu hagyományos húsvéti programjai ebben az évben is elmaradnak – erről tájékoztatta lapunkat a falu polgármestere. Szabó Csaba közölte: abban bíznak, hogy nem jönnek majd sokan a településre, és a falu nem lesz átjáróház, hiszen nincsenek programok. Szavai szerint Hollókő a turisták kedvenc célpontja, ezért a hosszú hétvégén sokan szeretnének a község környékén kirándulni.

– Arra kérek ezért mindenkit, hogy várjuk ki valahogy a korlátozások végét, és utána szívesen látjuk a vendégeket – emelte ki a falu első embere.

Idén sem fogadnak vendéget a Hollókői Húsvéti Fesztiválon
Fotó: Éberling András

Szabó Csaba emlékeztetett arra, hogy amikor nincs járvány, akkor mindig színes programokkal várják az embereket, ahová előfordul, hogy egy-egy évben több mint tizenötezren is ellátogatnak. – A programok rendszerint szombaton kezdődnek a hagyományok bemutatásával. A legnépszerűbb az, amikor népviseletbe öltözött fiatalok locsolkodnak, emellett sok más mellett tojásfestéssel, népművészeti és néptáncprogramokkal, valamint koncertekkel várjuk a vendégeket. A falut ilyenkor jó hangulat jellemzi, erről sajnos idén is le kell mondanunk – sajnálkozott. A polgármester reményét fejezte ki ugyanakkor, hogy jövőre meg tudják majd tartani a Hollókői Húsvéti Fesztivált.

– Nagyon nehéz az önkormányzat és a vállalkozóink helyzete is. Minden évben a tél végét várjuk, és a húsvéti bevételek nagyon jól jönnek mindannyiunknak, de erről idén, tavalyhoz hasonlóan, le kell mondanunk.

Van olyan vállalkozó, aki már be akarja fejezni a tevékenységét, mert olyan nehéz a helyzet. Nem hittük, hogy egymás után a második húsvéton is így járunk, az pedig külön szívfájdító, hogy erre a hétvégére is nagyon jó idő várható, amikor ismét sokan lettek volna Hollókőn. Reméljük, jövőre már minden rendben lesz – fejtette ki Szabó Csaba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.