Idén is pályázhatnak kutatói ösztöndíjra a fiatal egyháztörténészek

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából pályázat indul a Szegedi Kis István kutatói ösztöndíj elnyerésére, amelynek célja a magyar kultúrtörténet és egyháztörténet korai protestáns egyház-, irodalom-, liturgia- és társadalomtörténeti, valamint egyházművészeti kutatásának ösztönzése.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 08. 12. 17:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Második alkalommal hirdeti meg a Szegedi Kis István ösztöndíjat a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft., hiszen az egyháztörténet még bőven adós a korai magyar protestantizmus feltárásával. A területet érdemes kutatni, hiszen a 16–17. századi török háborúk korára eső magyar protestantizmus nagyjai kiemelkedő jelentőséggel bírnak, ahogy például a névadó Szegedi Kis István is, aki a magyar kultúrtörténet Európa-szerte ismert kiemelkedő személyisége, a 16. századi reformáció meghatározó szellemi alakja volt.

A felhívás szerint az egy évre szóló, 200 ezer forintos támogatásra az 1980. július 1. után született kutatók pályázhatnak szeptember 4-ig. Az ösztöndíjban legfeljebb tíz fő részesülhet. Az ösztöndíj elnyeréséhez be kell nyújtani többek között szakmai önéletrajzot, valamint az ösztöndíj idejére tervezett szakmai koncepció leírását, amely tartalmazza a kutatandó témakört, a kutatói koncepciót és annak az intézmény(ek)nek a nevét, ahol a pályázó kutatni kíván, továbbá az ösztöndíjas időszakban megvalósítani kívánt publikációk tervét.

A pályázatot a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. által működtetett szakértői kuratórium bírálja el. Az ösztöndíj odaítéléséről, meghosszabbításáról vagy visszavonásáról a kuratórium dönt.

A részletes pályázati felhívás IDE kattintva olvasható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.