Idős emberek életét veszélyeztette Ferencváros polgármestere

Baranyi Krisztina figyelmen kívül hagyta a tisztifőorvos által az idősotthonokban elrendelt felvételi zárlatot.

Veres László István
2020. 04. 06. 15:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése miatt az országos tisztifőorvos március 17-én felvételi zárlatot rendelt el a szociális intézményekben, így az idősotthonokban is.

Ehhez képest egy, a Ferencjozsef.blog.hu birtokába került levél szerint Baranyi Krisztina ezt figyelmen kívül hagyta, kockáztatva ezzel több idős ember egészségét, életét. Ferencváros polgármestere ugyanis két nappal később engedélyezte, hogy egy IX. kerületi intézmény igazgató-helyettesének hozzátartozóját az önkormányzati fenntartású idősotthonban elhelyezzék. A március 19-i keltezésű levélben a vezető-helyettes Baranyi Krisztina engedélyét kéri az átmeneti elhelyezéshez, a kérvényt Ferencváros polgármestere még ugyanazon a napon aláírásával jóváhagyta.

A felelőtlen, emberéleteket veszélyeztető döntéssel kapcsolatban a Magyar Nemzet megkereste Baranyi Krisztinát. Kérdésünkre, hogy miért bírálta felül az országos tisztifőorvos rendelkezését, és adott engedélyt a felvételre, a városvezető két nappal később ezt a kitérő, egymondatos választ írta: „A szakosított ellátást nyújtó szociális intézményeink – ahogy mindig – most is a hatályos jogszabályok és útmutatók szerint járnak el”.

Az operatív törzs szombati (április 4-i) tájékoztatóján Müller Cecília hangsúlyozta: a szociális intézményekben elrendelt látogatási és kijárási tilalmat, valamint felvételi zárlatot továbbra is nagyon fontos fenntartani, az intézkedések változatlanul érvényben vannak. A tisztifőorvos arra is figyelmeztetett: az idősotthonokban bevezetett rendszabályok betartásáért minden esetben a fenntartó a felelős.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.