Igazán nagy megpróbáltatás előtt áll a nemzet

A koronavírus-járványban bebizonyosodott, minden nemzetállamnak elsősorban a saját állampolgári a fontosak, az ő érdekükben születnek a döntések és most látni igazán, hogy valójában Európa erős nemzetállamok erős szövetségére kell, hogy épüljön – hívta fel rá a figyelmet Varga Judit a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Az igazságügyi miniszter szerint olyan nehéz időszak jön, amikor a korlátozásokat fegyelmezetten kell viselnie mindenkinek a nemzet érdekében.

Forrás: Hír TV2020. 03. 17. 10:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha beüt a vészhelyzet, akkor mindenki ösztönösen a saját nemzetét helyezi előtérbe, és Magyarországon ez az alapértelmezett uniós politika – hívta fel rá a figyelmet Varga Judit.

A tárcavezető – utalva Orbán Viktor kormányfő hétfői parlamenti felszólalására – elmondta, most egy nagyon nehéz időszak jön, ami mindenkitől sok türelmet és higgadtságot kínál.

Kiemelte, most igazán nagy megpróbáltatás előtt áll a nemzet, a közösség, a nemzet érdeke megkívánja azt, hogy személyes komfortérzetünkről valamilyen szinten lemondjunk, el kell viselni fegyelmezetten a korlátozásokat, hiszen így lehet a kihívásokat a leghatékonyabban kezelni.

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.