Igen hamar megenyhült a Mazsihisz

Magyar Nemzet
2019. 02. 15. 16:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Levelet kaptam – jelentette be közösségi oldalán Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, a baloldal főpolgármester-jelöltje, közzétéve a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnöke által neki írt levelét. Ebben Heisler András közölte, hogy elfogadják Karácsony bocsánatkérésért azért, amiért a Hír TV-ben mentegette a zsidó képviselők listázását sürgető jobbikos Gyöngyösi Mártont, mondván, az „önmagában nem nácizmus”.

– Nagyra értékeljük, ha vezető politikus nyilvánosan elismeri saját hibáját, és meg­győződésem, hogy a magyar társadalomnak nagy szüksége lenne a kritikus önreflexiókra – írta Heisler megjegyezve, hogy a maguk részéről lezártnak tekintik az ügyet.

A Maszihisz gyors megenyhülése azért is figyelemre méltó, mert Karácsony bocsánatkérése előtt a Zsidó Világkongresszus elnöke is felemelte a hangját a baloldal és a Jobbik összefogása ellen. Ronald S. Lauder szerint, amíg a Jobbik nem bizonyítja sokkal hihetőbben, hogy ellenzi az antiszemitizmust és a rasszizmust, és hogy nem jelent fenyegetést a Magyarországon élő zsidó közösség biztonságára, jólétére, sem más kisebbségre, addig mind a magyar parlamentben, mind pedig a nemzetközi közösségben szövetségre alkalmatlan kitaszítottként kell tekinteni rájuk, és veszélyes bármelyik magyar politikai pártnak együttműködnie vele.

Bocsánatkérése után Karácsony azonban újra kiállt a Jobbikkal való együttműködés mellett, mondván: szélsőséges pártokkal nem szabad együttműködni, de ma a legszélsőségesebb párt a Fidesz, ezért mindent megtesznek a leváltásáért. A Párbeszéd politikusa ismét a Jobbikkal való technikai koalíció lehetőségéről beszélt, aminek megvannak az „erkölcsi alapjai”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.