Ígéretözönnel kampányol Karácsony

Nem cáfolta egyértelműen Karácsony Gergely, hogy a milliárdos veszteséget termelő parkolási szerződések idején hivatalban lévő Makranczy László pénzt kapott a hallgatásáért cserébe.

2019. 06. 18. 12:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem cáfolta egyértelműen Karácsony Gergely hétfői sajtótájékoztatóján, hogy az általa vezetett XIV. kerület korábbi jegyzője, a milliárdos veszteséget termelő parkolási szerződések idején hivatalban lévő Makranczy László pénzt kapott a hallgatásáért cserébe. A Párbeszéd társelnöke mindössze azt az értesülésünket nevezte nem helytállónak, hogy Makranczy hétmillió forintot kapott, ám arra a kérdésre, hogy bármekkora összegű hallgatási pénzt felvett-e a volt jegyző, csak kitérő választ adott.

Hangzatos ígéretekkel viszont annál lelkesebben állt elő az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje, aki egy 160 milliárd forintos úgynevezett Budapest-csomagot jelentett be.

Szerinte a jövő évre tervezett büdzsé számos népszerűtlen, veszteséges, vagy felesleges fővárosi beruházást támogat 300 milliárd forint értékben – ilyeneknek nevezte a Liget-projekt elemeit, a Budai Vár átalakítását, valamint a Dél-budapesti sportberuházásokat –, s Karácsony ezekből a forrásokból önkormányzati lakásokat építene és újítana fel, a közösségi közlekedést és az elővárosi vasutakat fejlesztené, és zöldterületeket hozna létre, de különböző színházakat is támogatna.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöknője az oktatás és az egészségügy általa siralmasnak nevezett állapotát javítaná a fennmaradó összegekből, annak ellenére, hogy szavaiból kiderült: tudatában van annak, hogy a jövő évi költségvetésben 180 milliárd forinttal több jut az egészségügyi szektorra.

– Karácsony Gergely ismét bizonyította alkalmatlanságát, Szabó Tímeával együtt azt sem tudják, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester által tavaly novemberben kötött megállapodás 15 pontja összesen több mint 1000 milliárd forintnyi fejlesztést jelent Budapestnek – olvasható a Miniszterelnökség reagálásában. Mint írták, Karácsony polgármesterként még Zugló pénzügyeit sem tudja rendben tartani, a kerület gazdálkodása botrányoktól hangos, de már a Főváros terhére költene el felelőtlenül százmilliárdokat.

A 2020-as költségvetés a családok költségvetése, így a budapesti családok életminőségének javításához és a Főváros beruházásaira is biztosítja a szükséges forrásokat. A kormánynak az a meggyőződése, hogy Magyarország csak akkor lehet komoly ország, ha a fővárosa is komoly dolgokra vállalkozik.

Célunk, hogy 2030-ra Budapest az egyik legélhetőbb és legbiztonságosabb nagyváros legyen Európában, ennek érdekében a városvezetés és a kormány továbbra is közösen dolgozik a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában Budapest építésén – írták.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.