Így változik a közlekedési rend az ünnepi hosszú hétvégén

A megnövekedett utasszám miatt érdemes időben gondoskodni a menetjegyek megvásárlásáról.

Magyar Nemzet
Forrás: MÁVINFORM2020. 08. 17. 0:00
Parkolópályán a tárgyalások: több idő kell az egyeztetésekre
Parkolópályán a tárgyalások: több idő kell az egyeztetésekre Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vonatközlekedés is igazodik az augusztus 20-i ünnephez és az azt követő hosszú hétvégéhez – írja a Mávinform közleményében. Augusztus 19-én a pénteki, 20-án a szombati, 21-én és 22-én az ünnepnapi, 23-án a szokásos vasárnapi közlekedési rend szerint járnak a vonatok. A munkanap-áthelyezés miatt 28-án a munkanapi, 29-én a pénteki menetrend lesz érvényes. Mint írják, akár másfélszeresére is nőhet az utasszám egy átlagos hétvégéhez képest, ezért a menetjegyek vásárlásáról érdemes időben gondoskodni, illetve kihasználni az automatás és az online jegyváltás igénybevétele esetén nyújtott kedvezményeket.

A vasúttársaság azt javasolja az utasoknak, hogy a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében használják a jegyértékesítő automatákat, az okostelefonokra letölthető MÁV applikációt, vagy vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás és az otthoni menetjegynyomtatás lehetőségét.

A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményükkel. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt augusztus 19-én 10 órától 23-án éjfélig vehetik igénybe.

A felkészülés és a megnövelt kapacitás ellenére – egyes népszerűbb utazási időpontokban – gyorsan megtelhetnek az InterCity-vonatok, ezekre érdemes elővételben megvenni a menet- és helyjegyeket – hívja fel a figyelmet a vasúttársaság. Azok az utasok, akiknek már nem áll rendelkezésre hely az InterCity-vonatokon a gyors-, sebes- illetve személyvonatokkal juthatnak el az úti céljukhoz. A hosszú hétvégén helybiztosítással közlekedő vonatok foglaltságának adatai augusztus 19-től megtekinthetők lesznek a MÁV-csoport honlapján.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.