Illegális hulladéklerakót buktatott le a Magyar Közút kamerája + videó

Kamera rögzítette, ahogy egy kisbusz sofőrje körülbelül 20 zsák építési törmeléket, ablaküvegeket és autógumikat helyez el illegálisan a Budapest–Csömör összekötő úton, az M0-s csomópont környezetében. Az esetről a Magyar Közút egyik újonnan kihelyezett, kifejezetten az illegális szemetelést megakadályozó kamerája készített felvételeket, az elkövető ellen feljelentést tett a társaság.

2021. 07. 05. 8:54
null
Forrás: Instagram/Magyar Közút
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem ez az egyetlen eset, ugyanis az M3-as autópálya budapesti kivezetőjénél található pihenőhelyen az egyik szemétgyűjtő mellé egy kisteherautóból többzsáknyi, jól láthatóan nem az utazás során keletkezett hulladékot dobált ki egy férfi, erről egy autós készített felvételeket, melyek elérhetőek a Magyar Közút hivatalos Instagram-oldalán:

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az illegális hulladéklerakók végleges felszámolása és a szemetelés visszaszorítása érdekében nemrég kamerás megfigyelőrendszert telepített. A kamerákat első körben a kezelésükben lévő, illegális hulladéklerakással leginkább érintett 57 közúti helyszínen helyezték ki. Az egyik ilyen újonnan telepített kamera rögzítette a fent említett esetet is.

A kamerák az általuk megfigyelt területen, ha mozgást érzékelnek, azonnal értesítést küldenek az illetékes közutas mérnökségekre, így történt ez a Pest megyei helyszínen is.

A januárban megváltozott jogszabályok alapján egyes esetekben egyébként akár hároméves börtönbüntetést is kaphatnak az illegális szemetelők.

A társaság bízik benne, hogy a kamerarendszer és az azok alapján meghozott szankciók hozzájárulnak az illegális hulladéklerakások felszámolásához, hiszen az eldobott szemét nem tűnik el nyomtalanul, egészségügyi kockázatot jelent, környezetszennyező, ráadásul a szemétszedés rengeteg kapacitást von el más útüzemeltetési munkáktól. Az illegális út menti szemét összegyűjtése és biztonságos lerakókba szállítása a közútkezelőnek – és így az adófizetőknek is – évente országosan mintegy 1-1,5 milliárd forintjába kerül.

A Magyar Közút hivatalos oldalát ITT érheti el.

Kiemelt kép: Instagram/magyarkozut

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.