Ilyen lesz a Nemzeti Összetartozás Emlékhelye

A Magyar Nemzet megszerezte a Nemzeti Összetartozás Emlékhely építési engedélyezési tervdokumentációjának részét képező látványterveket illetve a mintafal fotóit.

2019. 04. 09. 18:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet megszerezte a Nemzeti Összetartozás Emlékhely építési engedélyezési tervdokumentációjának részét képező látványterveket illetve a mintafal fotóit. A kormány tavaly augusztusi határozata értelmében az Alkotmány utca Kossuth Lajos tér felőli részén, a 2020. május 31-éig, azaz még a trianoni békediktátum 100. évfordulója előtt kialakítják a Nemzeti Összetartozás Emlékhelyét, amely magában foglalja a történelmi Magyarország 1913-as összeírás szerinti helységneveinek feltüntetését.

A képek kapcsán megkerestük Wachsler Tamást, a Kossuth tér rekonstrukciójáért felelős Steindl Imre Program Zrt. vezérigazgatóját, aki elmondta: az Alkotmány utca Parlament felőli száz méteres szakasza teljes mértékben a gyalogosoké lesz. A tér felől lejtő, négy méter szélességű száz méteres rámpán lehet eljutni az utcaszint alatt álló, több darabra hasított gránittömbhöz, amelyen az örök-láng fog lobogni.

A műtárgy két oldalán kapnak helyet a Magyar Királyság több mint 12 ezer településének kőbe faragott nevei három fajta betűméretben. A program vezetője azt is megjegyezte, hogy az Alkotmány utca szélén lévő fasor megmarad, a térszínbe bevágott műtárgyat pedig zöld sáv választja el majd a járdaszinttől.

A Kossuth tér közvetlen közelében kialakítandó emlékhely régi hiányosságot pótol a fővárosban, hiszen egészen mostanáig nem volt méltó emlékhelye a trianoni békediktátumnak, amely szétszabdalta a történelmi Magyarországot, azonban nem tudta megtörni a magyar nemzet tagjainak összetartozását. Az emlékhely kialakításának részleteiről csütörtöki lapszámunkban, hosszabb cikkben is be fogunk számolni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.