Ilyen szavak után el kell hagynia a közéletet

Deák Dániel szerint már a 2010 előtti kormányzások során is jellemző volt a baloldalra az álszent politizálás.

2020. 12. 15. 6:18
KARÁCSONY Gergely; BARANYI Krisztina
Fizetett provokátorok hálózata szeretné hazánkba is importálni a polgárháborús hangulatot Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Találó volt Kocsis Máté parlamenti felszólalása, melyben felhívta a figyelmet arra, hogy a szivárványkoalíció hatására nem a Jobbik hagyta el az antiszemita énjét, hanem a baloldali pártok váltak antiszemitává – reagált Ferencváros polgármesterének megnyilvánulására Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője, aki szerint Baranyi Krisztina elfogadhatatlan kijelentése már a sokadik bizonyíték arra, hogy

miközben a baloldal rendszeresen nácizza a kormányoldalt, valójában ők azok, akik amellett, hogy nyíltan antiszemita kijelentéseket tevő politikusokat támogatnak a választásokon, egymás között nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illetik zsidó honfitársainkat.

Deák Dániel elemzésében kijelenti: már a 2010 előtti kormányzások során is jellemző volt a baloldalra ez az álszent politizálás, elég csak Zuschlag János Terror Háza előtti botrányára gondolni, ahol a haláltáborokkal viccelődött. Akkor egyébként az antiszemita „viccen” az az Arató Gergely is nevetgélt, aki jelenleg a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese – emlékeztet az elemző.

Baranyi Krisztina szemmel láthatóan nem tud közösségben, csapatban gondolkodni, polgármesterként is csupán saját magára figyel, az elmúlt bő egy évben ebből fakadóan többször összeveszett a számára többséget nyújtó balliberális politikusokkal. A polgármester asszony magatartása miatt

Ferencváros gyakorlatilag politikai csatatérré változott, vége lett a városrész dinamikus fejlődésének, ami a jobboldali városvezetés időszakában hosszú éveken át jellemezte.

Baranyi Krisztina körül már eddig is igen sok volt a botrány, a szivárványkoalíció az általa vezetett fővárosi kerületben bomlott fel az elsők között – idézi fel Deák Dániel, aki szerint a polgármester asszony e nélkül a botrány nélkül sem számíthatott hosszú politikai jövőre, kijelentései után azonban mindenképpen távoznia kellene a közéletből. A vezető elemző megjegyzi: érdekes módon most hallgatnak azok a baloldali véleményformálók, akik Demeter Szilárd egyáltalán nem antiszemita írása után hisztérikus dührohamban törtek ki, amely a tipikus balliberális kettős mérce ismételt megmutatkozása.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.