Imalánc a magyar foglyokért

2019. 04. 08. 12:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közös imára hívja hétfő este Kézdivásárhelyre a székelyeket Kulcsár-Terza József (Magyar Polgári Párt) romániai magyar parlamenti képviselő, mivel Bukarestben kedden tárgyalja a legfelsőbb bíróság a két politikai fogoly, Beke István és Szőcs Zoltán ügyében beterjesztett felülvizsgálati kérelmet. Így holnap az is eldőlhet, hogy a két székely fiatalembert szabadon engedik a feketehalomi börtönből, vagy tovább kell raboskodniuk.

A két magyar fiatal ügyét segítő Civil Összefogás Fórum, valamint a Kisebbségi Jogvédő Intézet szándéka, hogy magyar idő szerint ma este 6 órakor világszerte imádkozzanak a koncepciós per áldozataiért. Ismert: Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt 2018 júliusában terrorizmusért ötéves börtönbüntetésre ítélték Romániában.

Azért állították őket bíróság elé, mert lehallgatott beszélgetéseikből és az előbbi lakásán talált petárdákból a román hatóságok arra következtettek, hogy házi készítésű pokolgépet akarnak robbantani Kézdivásárhely főterén. A legfelsőbb bíróság tavalyi határozata nagy megdöbbenést keltett, hiszen az első fokon eljáró Bukaresti Táblabíróság korábban nem tartotta megalapozottnak a terrorizmus vádját.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.