Indokolatlanná vált a rakpart lezárása a kánikulában

A mostani hétvége megmutatta, hogy Karácsony Gergely ötlete nem vált be. A rakpart szinte üres volt szombaton és vasárnap is. A 30 Celsius-fokos kánikulában és az 50 Celsius-fokos aszfalton senkinek nincs kedve sétálni. Közben Karácsony Gergely azt tervezi, hogy a nyári iskolaszünetben a hétköznapokra is kiterjeszti a rakpartzárlatot. Ez a környéken élőknek rossz hír, ugyanis a kis utcákra zúdulna az autós forgalom – hangzott el az M1 Híradójában.

Forrás: hirado.hu2020. 06. 29. 8:36
null
Budapest, 2020. március 24. Az id. Antall József rakpart a Parlament elõtt 2020. március 24-én. A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében meghirdetett „Maradj otthon!" kampány hatására és a turisták elmaradása miatt elnéptelenedtek a város közterületei. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kialakítani egyfajta „beach-hangulatot” a folyóparton – ez volt a főpolgármester elképzelése még februárban. Az InfoRádióban beszélt akkor arról, hogy átadják a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak a pesti alsó rakpart egy szakaszát a nyári hétvégéken.

A veszélyhelyzet enyhülésével május közepén vehették először birtokba a területet az emberek. Akkor Karácsony Gergely a közösségi oldalán azt írta: örül annak, hogy milyen sokan kihasználták a lehetőséget. A hozzászólók között már akkor is volt, aki figyelmeztetett: nyáron indokolatlan az autósok kiszorítása a térségből, mert a forró aszfalton senki sem sétál majd.

Szombat délután a pesti alsó rakpart – a lezárt terület – a Margit hídnál üres volt. A lezárt útszakaszt pár kerékpároson kívül senki nem használta – írja a hirado.hu.

Vasárnap sem lett hűvösebb az idő és a rakpart sem lett vonzóbb napközben. A Szabadság hídnál csak néhányan sétáltak délután, ők is a járdán. A Lánchíd környékén is inkább kerékpárosokat lehetett látni, de csak elvétve.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.