Ingyenes online-tananyag a parlagfűről

ParlagfűSTOP címmel dolgozott ki ingyenes e-learning tananyagot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK), az Agrárminisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakmai támogatásával.

Forrás: MTI2020. 09. 09. 9:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nébih szerdán azt közölte az MTI-vel, az „online edukációs platform” célja, hogy megismertesse a fiatalokat a parlagfűvel, felhívja a figyelmet a káros hatásaira és az irtás fontosságára.

A digitális tananyag a középiskolásoknak szól, és bárki számára elérhető a www.parlagfu-stop.hu címen.

A fiatalok saját tempójukban haladhatnak végig az e-learning négy leckéjén, amelyben animációk és szöveges összefoglalók segítik az információk befogadását. Ezekben megismerhetik a parlagfű általános jellemzőit, az allergia tüneteit, és azt is megtudhatják, hogy mit kell tenni, ha valaki parlagfűvel fertőzött területet lát, miként jelenthetik ezt be egyszerűen és gyorsan a hatóságoknak.

Az e-learning rendszerében sikeresen teljesítők oklevélben részesülnek, amelyet – otthoni oktatás esetén – később tanáraikkal is megoszthatnak elektronikus formában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.