Interneten indít hangszerkészítő workshopot a kormány

A HangSzerelő elnevezésű kezdeményezés célja, hogy megszólítsa a járványhelyzet miatt otthonaikban tartózkodó fiatalokat.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 03. 10. 20:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A HangSzerelő elnevezésű kezdeményezés célja, hogy megszólítsa a járványhelyzet miatt otthonaikban tartózkodó fiatalokat, és

a zene erejével hozza össze az egymástól távol lévő közösségeket.

A Hello Wood Junior több éve tart design workshopokat határon túli fiataloknak – írta közleményében a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága.

A gyermekprogramot a Hello Wood nemzetközileg elismert társadalmi vállalkozás indította el, amely úgynevezett „design and build” stúdióként épületeket, nagy méretű közösségi installációkat tervez és kivitelez, miközben kiemelt figyelmet fordít a tehetséggondozásra és edukációs projektek megvalósítására – ismertették.

Hozzátették:

idén a járványhelyzet miatt az online térben folytatódnak a kreatív foglalkozások, hogy mindenki biztonságosan csatlakozhasson a közös alkotás élményéhez a világ bármely tájáról.

A workshopokon részt vevők a hangszerkészítés és a zene világában merülhetnek el, amelynek közösségteremtő, határokat átívelő ereje talán ma fontosabb, mint valaha – olvasható a kommünikében.

A részletekről közölték: a workshopok résztvevői különböző hangszerek – csörgő, shaker, ukulele és cajón – elkészítését sajátíthatják el. Az elsősorban kis- és középiskolások számára összeállított foglalkozásoknak akár a kisebbek is nekivághatnak szülői segítséggel, „így remek családi programmá válhat a közös barkácsolás” – írták.

A tájékoztatás szerint

a zenei tematikájú online foglalkozásokon a Lóci játszik zenekar egy-egy tagja is feltűnik, hogy a workshop vezetőivel együtt barkácsoljanak hangszereket.

A zenekar a program résztvevői számára egy egyedi dalt írt, amelyben megszólaltatják a foglalkozásokon alkotott hangszereket is. A dalhoz egy videóklip is készül, amelyben bárki szerepelhet, aki saját videóval jelentkezik a Hello Wood Junior pályázatára.

A videóklip-pályázatra április 9. éjfélig lehet jelentkezni saját rövid videóval, amelyben mindenki megmutathatja, hogyan táncol és zenél az elkészített hangszerekkel a Lóci játszik új dalára. A beérkezett anyagokat szakmai zsűri értékeli, a legjobbak pedig a zenekar tavasszal debütáló új klipjében szerepelnek majd. A pályázat részletei a www.hatartalanul.net oldalon olvashatók, a felhívással és a programmal kapcsolatos kérdéseket a [email protected] címre várják a szervezők – írta a nemzetpolitikai államtitkárság.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.