Írdalá.hu: a kartonnetvörkkel tarolna a kampánycsapat

Nemzetközi sztárokkal megerősítve, a „kartonnetvörkre” keresztelt kampánymódszert használva igyekszik minél több potenciális támogatót megnyerni a székely petícióhoz az Írdalá.hu csapata. A módszert az USA-ból vették, és biztosak benne, hogy az nemcsak a tengerentúlon, hanem Európában is működni fog.

2020. 09. 09. 12:28
null
Székely zászlót feszítenek ki a résztvevők a székely szabadság napjának szimpátiarendezvényén Fotó: MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán Forrás: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Több hazai és nemzetközi sztárral folytat előrehaladott tárgyalásokat az Írd­alá.hu csapata, ezek az egyeztetések hamarosan eredményre vezethetnek, és akkor az ismert és elismert sportolók, illetve más hírességek segíteni fogják a székely petíció ügyét – erről beszélt lapunknak Pesty László kampányfőnök. A szakember elmondta, hogy ezek a sztárok a kampány több elemé­ben közreműködhetnek, így részt vehetnek a „kartonnetvörk” névre keresztelt akció­ban is. A módszert az Amerikai Egyesült Államokból vették át, ahol a Black Lives Matter aktivistái drapp kartonlapra írnak fel feketével üzeneteket, és ezekkel tarolnak a különböző közösségi oldalakon.

Pesty László egyértelművé tette, hogy a Black Lives Matter akcióihoz semmi közük, azzal semmilyen formában nem azonosulnak, de a módszer működőképes, ezért ők is használni fogják. A tervek szerint először két kartonlappal dolgoznának, az egyikre az Írdalá, a másikra a .hu feliratot írják, és ezeket fogják bemutatni a kampányanyagban. A szakember elmondta, lényeges lesz, hogy milyen ruhában, környezetben vagy éppen hátérrel, milyen arckifejezéssel és hogyan mutatják be a feliratokat. Ebben a programban részt vehetnek azok a sztárok, akikkel hamarosan megszülethet az egyezség. – A „kartonnetvörk” akció alapjait ugyanúgy az USA-ból merítettük, mint a Minority Lives Matter szlogent, de mindkét esetben csak a módszert vettük át, az elvvel nem azonosulunk – szögezte le Pesty László.

A székely petíció nemzetközi kampánya közben egyre jobban működik, a leadott elektronikus aláírások jelentős része már nem a Kárpát-medencéből érkezik, hanem az Európai Unió más országaiból, például Írországból, Spanyolországból vagy éppen Svédországból. Erre szükség is van, mert az aláírásgyűjtés első körében összegyűlt ugyan a szükséges egymillió aláírás, de hét államban nem sikerült teljesíteni a törvényben meghatározott limitet. Ezt május 7-ig csak Magyarországon, Romániá­ban és Szlovákiában teljesítették, így még legalább négy államban el kell érni a szükséges aláírásszámot. Pesty László és az Írdalá.hu csapata korábban azt ígérte, hogy nem hét, hanem tíz országban teljesítik a limitet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.