Írdalá.hu: Kulcsfontosságú országra koncentrál a kampánycsapat

Hazai sztárok péntek este kétórás élő műsorban segítik a székely petíció aláírásgyűjtésének véghajráját.

2021. 02. 05. 10:31
null
A kampánycsapat a legtöbb energiát Lettország kipipálására fordítja a vasárnapig éjfélig tartó véghajrában Forrás: Gerilla.hu

Hazai sztárok péntek este kétórás élő műsorban segítik a székely petíció aláírásgyűjtésének véghajráját.

– Az egész Gerilla.hu, körülbelül harminc ember monomániásan azon dolgozik a székely petíció aláírásgyűjtésének a véghajrájában, hogy behúzzuk Lettországot, mindannyian az ottani hatszázezer oroszra szegezzük a tekintetünket. Van két és fél napunk, el kell érni ott is a kitűzött célt – nyilatkozta lapunknak a székely petíció kampányfőnöke.

Pesty László hangsúlyozta, nagyon sok múlik azon, hogy sikerül-e teljesíteni a jogszabályban előírt limitet a balti államban.

Mint azt korábban megírtuk, a székely petíció várhatóan érvényes és eredményes lesz, mert a szükséges egymillió aláírás már korábban összegyűlt, ráadásul a jogszabályban előírtakhoz képest nem hét, hanem már nyolc európai uniós államban – Horvátországban, Litvániában, Magyarországon, Romániában, Spanyolországban, Svédországban, Szlovákiában és Szlovéniában – sikerült elérni a jogszabályban előírt aláírásszámot.

A kampánycsapat a legtöbb energiát Lettország kipipálására fordítja a vasárnapig éjfélig tartó véghajrában
Fotó: Gerilla.hu

Ha Lettországban is sikerül begyűjteni a kellő számú szignót, akkor a kilencedik országban is teljesül a cél. Ami messze nem elérhetetlen, hiszen Lettországban alig több mint nyolcszáz aláírás hiányzik, vagyis annyi, amennyi az utóbbi két napban összegyűlt. Pesty László elmondta azt is: azokban az államokban, ahol korábban éppen csak sikerült elérni a határt, próbálnak újabb támogatókat szerezni a székelyek ügye mellé, mert amikor összeszámolják a szignókat, lehetnek köztük érvénytelenek.

– Spanyolországban 12, Svédországban 3,5 százalékkal vagyunk a limit fölött, de Szlovéniából is jönnek az aláírások, köszönhetően annak, hogy Veress Hilda, a kampány operatív igazgatója személyesen látogatott el a szomszédos országba – emelte ki Pesty László.

Hozzátette: Litvániában látszólag szűken teljesült a cél, a balti állam 102 százalékon áll, de a kampányfőnök sejtelmesen úgy fogalmazott, hogy „ott nem lesz gond, ott vastartalékokkal rendelkeznek”.

Azért, hogy Lettországban minél hamarabb összegyűljön a kellő számú aláírás, a Gerilla.hu péntek 20 órától neves hazai művészek, zenészek és színészek részvételével kétórás élő kampányműsort tart az Írdalá.hu Facebook- és YouTube-oldalain. A nézők meglepetésekre is számíthatnak.

– A részt vevő magyar sztárok a székely kezdeményezést is támogatják, de a többi őshonos nemzeti kisebbség mellett is leteszik a garast.

A műsorban ugyanakkor a lettországi oroszokra koncentrálunk. A meghívott vendégeink ugyan nem igazán tudnak oroszul, de mégis igyekeznek majd üzenni a lettországi orosz kisebbségnek – mutatott rá a szakember. Hozzátette: ha meglesz a kilencedik ország, az már fényesen bizonyítja, hogy milyen erő áll Európában a székelyek kezdeményezése mögött.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.