Írdalá.hu: ma összegyűlhet Svédországban a kellő számú szignó

Nagy kérdés, hogy ha a skandináv államban teljesül a cél, melyik országot lehet még határidőre kipipálni.

2020. 12. 22. 18:38
Pesty László
Pesty László szerint óriási erők mozdulnak meg a székelyek kezdeményezése ellen Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kevesebb mint száz aláírás kell, és Svédországban is összegyűlik a kellő számú szignó a székely petíció aláírásgyűjtésén, akár már az éjszaka vagy csütörtökön teljesülhet a jogszabályban meghatározott limit. Ha ezt a skandináv államban sikerül elérni, akkor a február 7-i határidőig további egy országban kell még összegyűjteni a kellő mennyiségű aláírást, ami eddig Horvátországban, Litvániában, Magyarországon, Romániában és Szlovákiában teljesült. A másik kritériumot, az összesen egymillió szignót már korábban sikerült elérni.

Nagy kérdés, hogy ha a cél Svédországban is teljesül, akkor melyik lehet még az az európai uniós állam, ahol leghamarabb elérhető a limit, erre leginkább Észtországban, Lettországban, Spanyolországban vagy Szlovéniában van reális esély.

Pesty Lászlónak és kampánycsapatának hamarosan már csak egy országra kell koncentrálnia
Fotó: MTI/Rosta Tibor

A siker elérése érdekében az Írdalá.hu és a Gerilla.hu csapata sokat dolgozik majd a következő hetekben, főleg az ünnepek után. Folytatják a Légy a nagykövetünk! (Ambassador Project) kezdeményezést, amelyben arra kérik az érdeklődőket, hogy csatlakozzanak az Írdalá.hu csapatához, és legyenek tagjai az egyedülálló európai uniós kezdeményezésnek. – Ennek célja, hogy együtt segítsük a nemzeti kisebbségek európai uniós kohéziós pénzekhez jutását közvetlenül a brüsszeli kasszából! – mutattak rá.

A szervezők megadtak egy internetes oldalt, ahol az érdeklődők megtalálhatják az összes fontos információt, grafikai anyagot, amit minél több ismerőshöz el kell juttatni Magyarországon, a Kárpát-medencében és az Európai Unióban.

Aki még nem tette meg, keresse fel az Írdalá.hu oldalt, és támogassa a székely petíciót! A támogatók azzal is segíthetnek, ha követik, lájkolják és kommentelik a Signiteurope.com négy közösségi médiafelületét (Twitter, Instagram, YouTube és Facebook).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.