Írdalá.hu: Mindent tegyünk meg a székely ügy sikeréért!

Újabb kezdeményezéssel próbálja elérni az Európai Unió őshonos kisebbségeit az Írdalá.hu kampánycsapata, amely arra kér mindenkit, osszák meg a kezdeményezésről szóló tartalmakat. Minél több aláírást szeretnének a petíció mellett látni.

2020. 10. 07. 6:55
Ónodi Eszter
Ónodi Eszter is csatlakozott a támogatókhoz Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyedülálló kezdeményezést indított a Signiteurope.com (Írdalá.hu) magyarországi kampánycsapata a Magyar Ifjúsági Konferenciával és a Budapest Show Choirral együttműködésben: az Európai Unió őshonos kisebbségei nyelvén adnak elő dalfeldolgozásokat. A szervezők további kórusok csatlakozását várják, hogy segítsék az ügyet, támogassák a kezdeményezést annak érdekében, hogy összegyűljön a megfelelő mennyiségű aláírás. Az Írdalá.hu kampánycsapata arra számít, hogy a kóruséneklésekről készült videóanyagok eljutnak az Európai Unió­ban élő őshonos kisebbséghez, akik a figyelemfelkeltő akció hatására nagy számban írják alá a székely petíciót a saját országukban. Erre pedig szükség is van, mert mint megírtuk, a gyűjtés május 7-ig tartó első szakaszában meglett ugyan az egymillió aláírás, de csak három országban – Magyarországon, Romániában és Szlovákiában – sikerült elérni a törvényben meghatározott limitet. Ahhoz, hogy a kezdeményezés érvényes és eredményes legyen, további négy országban kell összegyűjteni a kellő számú aláírást november 7-ig.

Ónodi Eszter is csatlakozott a támogatókhoz
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az Írdalá.hu kampánycsapata arra kér minden támogatót és az üggyel szimpatizáló magyart és nem magyart ­egyaránt, hogy a saját lehetőségeihez mérten tegyen meg mindent a székely ügy sikeréért. – Nagy segítség, ha a kezdeményezésről szóló tartalmakat megosztják, barátaik, hozzátartozóik figyelmébe ajánlják. Nagyon sokat lehet tenni az ügyért azzal is, ha a külföldön, az Európai Unióban élő ismerősöket, rokonokat mindenki megkéri, hogy helyben népszerűsítsék a petíciót azok körében, akik az adott ország állampolgárai. Minél többen írják alá, annál inkább sikerre vihető a székelyek ügye – tették hozzá.

Közben csatlakozott a székely petíció támogatóihoz Ónodi Eszter színművésznő is, aki az Írdalá.hu csapatának úgy fogalmazott: egyre személyesebbé vált számára ez a történet, ezért is tartja jó kezdeményezésnek az aláírásgyűjtést. – Nekünk csak egy aláírás, az érintetteknek pedig a sikeres petíció nagyon megkönnyíthetné az életét – fogalmazott Ónodi Eszter, aki szerint mindenkinek állampolgári kötelessége támogatni a kezdeményezést. A színművésznő arra buzdít, hogy mindenki írja alá a petíciót, mert ha sokan megtesszük, akkor óriási erőt tudunk adni, és hihetetlen mértékben segíteni tudunk egy közösségnek. Ónodi Eszter ennek kapcsán az autonómia fontosságát is hangsúlyozta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.